Híreink

Környezetvédelmi kirándulás a csodás Nagy Léli – szigeten

    A Duna fő és Nagy Léli ágának ölelésében húzódik a több mint 250 hektár kiterjedésű Nagy Léli-sziget, nevét a közeli településről kapta. Iskolánk 3. évfolyamos diákjai 2019. szeptember 17-től -20-ig 4 napon (16 csoportban, karöltve a Győri Arany János Angol- Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóival, egy nemzetközi környezetvédelmi projekt keretében) keresztül birtokba vettük eme lenyűgöző, látványban gazdag szigetet.
    A Duna ártéri élőhelyeinek megújítása és kezelése pályázat segítségével létrehozott interaktív tárlat, tanulóink számára is közelebb hozta a természet ismeretét és védelmét. A Fűzfa Zoltán által megálmodott elemek pedig szinte összes érzékszervünket játékba invitálták. Többek között kipróbáltuk, milyen egy harcsa szájába dugni a kezünket, miközben a háttérben madárszólamok hangoztak fel. Kocsira ülve megnéztük a békésen legelésző kistestű hucul lovakat, majd megcsodálhattuk a sárban dagonyázó bivalyokat, vagy elmerengtünk kulturális örökségünkön, a kerítés mögül felbukó magyar szürke marha impozáns tülkeit látva. Köszönettel tartozunk a projekt megvalósításában résztvevő szervezőknek, valamint a farm vezetőinek és minden kedves dolgozójának.
    Akinek pedig ezek után kedve támadt meglátogatni a kiállítást, az a sziget ökofarm közvetlen környezetében elhelyezkedő felújított magtárban egész évben megteheti.

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3