Híreink

Jeles Dunaszerdahely

„Fontos, hogy kik voltak az elődeink, mit alkottak. (…) Jó tudni azt is, hogy nem azok az igazi hírességek, akik a közösségi portálokon gyűjtik a lájkokat. (…) Az igazi érték itt van mögöttünk. Ezek az emberek hosszú éveken keresztül dolgoztak közösségünkért, s legyen ez számotokra is inspiráció: ha tanulni fogtok, ha igyekezni fogtok, belőletek is hasonló tudósok, jeles személyiségek lehetnek”
( Dr. Hájos Zoltán)

 

2024. október 9-én szimbolikus átadóra került sor iskolánk díszcsarnokában. Dr. Hájos Zoltán polgármester és Nagy Attila helytörténész, valamint intézményünk 4. évfolyamának jelenlétében. Köszönetünket, valamint hálánkat szeretnénk kifejezni az ajándékba kapott Dunaszerdahely település jeles személyiségeit bemutató helytörténeti panelekért! Nagy Attila elmondta:
„A táblák a »dunaszerdahelyiséget«, a lokálpatriotizmus erősítését kívánják oly módon megvalósítani, hogy az iskolák tanulói számára az épület falain belül általuk a város hajdani tudósai, kiemelkedő munkásságot végzett személyiségei mindennapos ismerőssé váljanak, naponta elhaladva mellettük rögzüljenek, s szolgáljanak tudásukkal, szorgalmukkal, tehetségükkel példaképül a fiatalok előtt.” Fontos, hogy a város számára is egy a gyökereihez ragaszkodóbb, a tudást, a munkát mint értéket látó fiatalok nőjenek fel.“
Ígérjük, hogy az ajándékba kapott panelek nemcsak az aulát színesítik, hanem tudásvágyunk gyarapítását is szolgálják.

4.D és 4.B osztály


Rózsár Vince felvételei:

jel1

jel2

jel3

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3