Híreink

Az állatok világnapja

„Amíg meg nem tapasztaltuk,
milyen érzés szeretni egy állatot,
lelkünk egy része mélyen alszik.„
( Anatole France )

Kép1

Az állatok világnapja felhívja a figyelmet az állatvilág szépségeire, az emberek és az állatok közötti harmóniára, és az együttélés szabályaira.
A harmadik évfolyam tanulói érdekes beszélgetésen vettek részt a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár állatbarát promgramjának köszönhetően. Iskolánkba látogatott Dosoudilová Veronika, a nagymegyeri OZ Dog Azyl kutyamenhely egyik önkéntese.
Kiderült, harmadikosaink nagy részének van kutyusa, akinek pedig nincs ,szeretne egyet. Veronika beszélt a menhelyükről, amely a Dunaszerdahelyi járás kóbor, ill. megunt kutyusait fogadja be, a felelősségteljes kutyatartásról ,az ebekről való napi törődésről, az örökbefogadásuk lépéseiről. Elmondta, hogy négy önkéntes dolgozik a menhelyükön, ahol jelenleg 150 kutyát látnak el. Nem könnyű a dolguk, hiszen adományokból tartják fent magukat.
Ezek után türelmesen válaszolt a gyerekek kérdéseire is. Ezekből volt bőven. Pl.: Miért harap a kutya? Milyen büntetés jár az állatkínzásért? Mennyibe kerül a menhelyen egy kutyus ellátása? Miért nem szabad a kutyát csonttal etetni?
Reméljük , tanulóink sok új információval gazdagodtak a beszélgetés folyamán, s mindnyájukból szerető és gondoskodó gazdi lesz.

  

 

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3