Híreink

Zöld Kukkónia ökokonferencia

     1972 óta világszerte megtartják a környezetvédelmi világnapot (World Environment Day), amely június 5-én van. Különböző programok segítségével felhívják az emberek figyelmét a környezeti problémákra, azok lehetséges megoldásaira. 

    A Vámbéry Alapiskola diákjait a 8.B tanulói képviselték a Zöld Kukkónia ökokonferencián, amely városunkban került megrendezésre a MOL Arénában. A konferencia központi gondolatai a környezettudatos életmód, a hulladékgazdálkodás, a hulladék szelektálásának fontossága, zero waste, permakultúrák fontossága. A konferencia szlogenje J.J. Aubudon gondolata volt: "Az igazi természetvédő az, aki tudja, hogy a világot nem szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük."

    Az előadók pozitív példákkal, hasznos tanácsokkal látták el a jelenlévőket, hogy miként lehet csökkenteni ökológiai lábnyomunkat. Petra Slezáková bemutatta, hogyan juthatunk el kis változtatások segítségével a zero waste életmódig. Az ő 4 hónapos nem újrahasznosítható háztartási szemete elfért egy befőttesüvegben. (facebook.com/zerowasteslovakia) Interaktív bemutatón foglalkoztunk a műanyag palack életútjával. Virtuális valóság szemüvegen keresztül videojáték segítségével szelektív hulladékgyűjtésben versenyeztek a tanulók. 
    Az előadások után a gyerekek elgondolkodtak azon, hogy mivel tudnák csökkenteni környezetük szennyezését. Te miről tudnál lemondani?


Fekete Lívia

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3