Osztályok hírei

Farsang farka

Tisztelt Szülők!

    Mintha tegnap kezdődött volna január, de már farsang farkánál járunk. Hétvégén véget ér a farsangi időszak. Sokan az influenzajárvány lecsengését várjuk. Sajnos osztályunkban is hétről-hétre 5-6 hiányzó van. Tudom, hogy nem mindig egyszerű megoldani a gyerekek felügyeletét, de ha köhög, tüsszög, náthás a gyerek, inkább fogják otthon! Néha így sikerül elébe menni egy komolyabb megbetegedésnek és kivédeni a vírusok, bacilusok terjedését. Ha gyermekük még az orvos javaslatára/esetleg az Önök kérésére/ nem tornázhat, kérek pár sort erről az ellenőrző hátuljába beírni, aláírni. A hét elején 10 gyerek ült le tornaórán, hogy köhögnek és anyukájuk szerint nem tornázhatnak. Tudják, a gyerekek fantáziája határtalan. Nehéz eldönteni, mi is a valódi tényállás. Köszönöm megértésüket!

    Igazán büszkék lehetünk osztályunk két tanulójára Gálffy Attilára és Varga Zoltánra. Ők jelentkeztek, hogy felkészülnek a szavalóversenyre. Valóban dolgoztak is becsülettel, igyekeztek, kitartóak voltak. A versenyen méltóképpen képviseltek minket, fegyelmezettek voltak, ünnepélyes viselkedéssel és színvonalas szerepléssel járultak hozzá a rendezvényhez. Gálffy Attila képviselheti iskolánkat a járási fordulón, bekerült az I. kategória /1.,2.,3.osztályosok/ legjobbjai közé.

    Egyetlen betűt vettünk át. Többet gyakoroltuk a nyomtatott mondatok másolását és a szövegértésen alapuló feladatok megoldását. A első értékelt szövegértéses feladatlapnál 4 tanuló nem volt kellően figyelmes, második feladatnál egy tanuló kivételével mindenki megszerezte az egyest. Másolásnál 6 gyerek vétett annyi hibát, amire már nem volt lehetséges egyest adni. Ezen a héten az írással nehezebben birkóztunk meg, talán az igényesebb mondatok okozták. Többször olvastunk a Gőgös Gúnár Gedeonból, Liba-bált elolvastuk teljesen, Barna mackó kuckójának az első oldalát. Másoltak is a könyvből. Szlovák nyelvből a Ruka c.versikét tanulták meg, jegyre. Péntekre mindenkit lefeleltettem. Hárman nem tudták egyesre. Kiosztottam a tankönyv második részét, dolgoztunk is benne. Igyekeztünk ismételni és hasznosítani az eddig tanultakat. Matematikából szintén befejeztük a első félévi munkafüzeteket, összegeztük az eddig tanultakat. Értékeltem munkájukat számolásból és összehasonlításból. Egy tanuló nem szerzett kitűnő osztályzatot. Szép eredmény. Jövő héttől már a zöld színű Mozaikos munkafüzetet használjuk.

    Hétvégi feladatok: Abécéskönyv II.rész23.oldalon az 5.feladat olvasni és elkészíteni a hozzá való feladatot + feladatlapon a rajzos szövegértéses feladatokat elkészíteni, a lap alsó részén levő mondatokat elolvasni majd lemásolni az írás füzetbe.

Kellemes hétvégét kívánok!

Tisztelettel: Bánki Melinda

Legfrisseb osztályhírek

2018. február 17.
2018. február 17.
2018. február 10.
2018. február 10.
2018. február 02.

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • dummy+421 31 552 53 85

  • dummy mj.vambery@gmail.com