Osztályok hírei

„Digitális Élménynap a Mobilisben”

Iskolánk vezetőségének köszönjük, hogy megteremtette a lehetőséget arra, hogy különleges digitális élményekkel gazdagodhattunk.
Mobilis Interaktív Élményközpontot fedeztük fel Győrben. A ,,Digitális Élménynap a Mobilisben“ elnevezésű program azért különleges, mert egy győri és egy dunaszerdahelyi iskola diákjai számára szerveződött kapcsolatteremtés céljából. Az érkezésünk után részletes tájékoztatót kaptunk az élménynap programjáról.
Elsőként Dr. Kelemen Roland egyetemi docens úr előadásán vettünk részt, amely a jelenlegi digitális környezetünkről és annak veszélyeiről szólt. Ez után a Mobilis különféle színtereire kalauzoltak el minket. Az Alkotóműhelyben a mesterséges intelligenciát művészi ábrák szerkesztéséhez használtuk. A robotikatéren robot-békákat raktunk össze Legóból, majd ugróversenyt rendeztünk nekik. A szabadulószoba feladatai sem fogtak ki a diákjainkon, mivel a feladványok sikeres megoldása után hatástalanították a ,,bombát“ . Felfedeztük az Élménytér interaktív játékait, valamint Sphero robotokat programoztunk. Csapatépítő foglalkozások lehetőséget adtak egymás megismerésére, a barátkozásra és kapcsolatteremtésre.
Az élménynap záró programjaként természettudományos és tudománytörténeti túrán vettünk részt, és megismertük a felvidéki születésű Jedlik Ányos, bencés szerzetes híres találmányait is.

Kitanovics Beáta és az 5.B osztály diákjai

Kép1

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3