Osztályok hírei

Egy nap Királyfiakarcsán 4.C

Egy nap Királyfiakarcsán: Élmények és ízek között

Egy gyönyörű, napsütéses napot töltöttünk Királyfiakarcsán, ahol felejthetetlen élményekben volt részünk a tanítóink otthonában. Az izgalmas programok és finom ételek mellett a falu látnivalóinak felfedezése is rendkívül különleges volt.

A délelőtt folyamán meglátogattuk a falu nevezetességeit, megnéztük a régi tájházat, a falu központját, és sétáltunk a rendezett utcákon, ahol minden egyes szobor mesélt valamit a múltból. Mindenki megtalálta a kedvenc helyét, ahol kicsit elidőzhetett és csodálhatta a környezetet.

Az ebédünk egy finom gulyásleves elfogyasztásával kezdődött, amit Linda tanító néni készített el nekünk. A fűszeres, forró leves igazi magyar ízeket varázsolt az asztalra, mindenki örömmel kanalazta. A gulyás után következett a desszert: frissen sütött palacsinták, amiket különböző ízesítésekkel töltöttünk meg.

Ebéd után közös játékra került sor, ahol mindenki felszabadultan nevetett és játszott. Ezután elindultunk, hogy felfedezzük a falu további nevezetességeit.

Rövid séta után elérkeztünk a Petőfi ligetben található Magyarság Házába, ahol Kiss Márta tanító néni csodálatos falfestménye fogadott minket. A festmény monumentális méretével és részletekbe menő kidolgozottságával lenyűgözött mindenkit. Osztályfőnökünk, itt rögtönzött egy irodalomórát Petőfi Sándor életéről és munkásságáról. Hallgattuk a verseit, történeteket az életéről, és újra átélhettük a magyar történelem fontos pillanatait.

Ez a nap Királyfiakarcsán nemcsak a finom ételek és a szórakoztató játékok miatt marad emlékezetes, hanem a közösen átélt élmények és a helyi kultúrával való találkozás miatt is. Tanítóink gondoskodtak róla, hogy minden pillanat különleges legyen, és mindannyian gazdagabbak lettünk ezzel a felejthetetlen élménnyel.

4.C

DSC02848

DSC02851

DSC02852

DSC02875

DSC02910

DSC02912

DSC02922

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3