Osztályok hírei

Ki mit tud? A 2.C-ben

Mindenki tehetséges valamiben

Ki mit tud? A 2.C-ben

 

Bármilyen tehetséged van, használd azt! Az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni.

Henry van Dyke

Szeptembertől buzdítom a gyerekeket, mutassanak be valami olyat, amit szorgalomból készítettek, vagy ha megtanultak valamit, esetleg ha érdekességet megfigyeltek vagy kísérleteztek valamivel. Minden különmunkát szívesen meghallgatunk. Kíváncsian vártam: ki mit tud? Ötletek voltak,aztán elmaradtak. Végre ma pár tanuló kiállt és óriási meglepetést okozott.

Szamaránszký Áron állatok nagy kedvelője. Otthon kígyót, gekkót, kaméleont, teknőst, papagájt, hörcsögöt nevel. Odaadóan gondozza őket. Ma megtudtuk, hogy nem csak gondozza őket, hanem  alapos, részletes szinte lexikális ismeretekkel rendelkezik róluk. Érdekes előadást hallhatunk tőle. Kaméleonját a gyerekek megnézhették, megfigyelték mozgását, testfelépítését. A kis állat Áron kezén nyugodtan üldögélt. Gazdija pedig remek előadó volt.

Pongrácz Alex és Konkoly Kristóf földrajzi ismereteit csillogtatta meg. Bevezető üdvözlés, ismertetés után földrajzi tudásukkal vívták ki osztálytársaik csodálatát. Minden földrészről tudtak valami érdekességet. Fejből tudják a világ országainak nevét és azok fővárosát. Eligazodnak a térképen. Tájékozódásuk hibátlan. Az országok zászlaját szintén ismerik. Az előadásuk után kártyajátékba vonták be osztálytársaikat. Fantasztikus munka van a két kis legényke mögött! Remek volt!

Ágošton Dominika és Lóth Kiara tánctehetségüket mutatták be. Modern tánc bemutatójuk üde hangulatot sugárzott, élvezettel táncoltak. Sok próba és felkészülés előzte meg a fellépést. A kislányok csinosak, mosolygósak és varázslatosak voltak. Nagy tapsot kaptak a lendületes, vidám produkciójukra.

Bánki Melinda

Legfrisseb osztályhírek

2024. május 08.
2023. december 10.
2023. november 08.

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3