Osztályok hírei

Iskola nélkül vakáció sem lenne. 1.C

Iskola nélkül vakáció sem lenne.
Janne Teller

Milyen igaz! Jó, hogy van iskola, így van nyári vakáció is! Előtte viszont minden iskolában bizonyítványokat osztottak. Bizonyítványosztás minden bizonnyal az elsősöknek volt a legizgalmasabb esemény, hisz életükben először kaptak értékelést tíz hónap munkájáról. Ez a munka igazán nagy munka volt! Megtanultak írni, olvasni, számolni. Új közösségbe kerültek, új barátokat szereztek, számukra ismeretlen intézmény tanulói lettek, új napirendjük lett feladatokkal és
tanulnivalóval. Tanulás és gyakorlás mellett rengeteg élmény, tapasztalat és csoda várta őket: karácsonyi ünnep társaikkal, farsangi mókázás, anyák napi készülődés, születésnapok, közös játékok és focizás, vetélkedők, versenyek, farmlátogatás, mesenézések, meseolvasás, osztálykirándulás, múzeumlátogatás, itt-ott sírás, nevetés és öröm. Tíz hónap minden napja kemény munkával telt. Mi kis elsőseink megérdemlik a pihenést. Bizonyítványaikhoz szívből gratulálunk! Azt mondtam nekik, hogy a szünidő első felében leginkább csak pihenjenek, élvezzék a nyarat: szaladgáljanak, másszanak fára és dombra, fogjanak rákot és fürge halat, heverésszenek a fűben, csak úgy nézzék a felhőket, hallgassák a szelet és a tenger hullámait vagy a patak csobogását, focizzanak nagyokat, szaladjanak a lepkék után, fogdossanak bogarakat, rugdossanak kavicsokat, labdázzanak, ússzanak, játszanak nagyokat, mesét hallgassanak esetleg olvassanak és néha csak úgy álmodozzanak. A nyár második felében lehet már egy kicsit másolni, számolni, gyakorolgatni.

Kedves Szülők! Nagyon szép nyarat, jó pihenést, felejthetetlen élményekkel teli vakációt kívánok / kívánunk gyermekeik társaságában!

Tisztelettel: Bánki Melinda

Legfrisseb osztályhírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3