Osztályok hírei

Az első negyed – 1.C

Tisztelt Szülők!

    Elsős gyermekeik eltöltötték első negyedévüket az iskolában. Ez egy rendkívül fontos és döntő időszak volt életükben. Mára elmondható, hogy igazi iskolások lettek. A gyerekek társaikkal együttműködőek, segítőkészek, kedvesek és készségesek. Ha akadnak is kisebb gondok-bajok, azokat rögtön orvosoljuk. Ismerik és elsajátították a szokásainkat és szabályainkat. Igyekeznek betartani őket. A tanulási folyamatban motiváltak, érdeklődőek és egyre önállóbbak. A legtöbben. Persze vannak kivételek, de kitartóan dolgozunk, hogy mindenki a legjobbat hozhassa ki magából. A DIFER felmérés mutatói nagyon jól megmutatták, hogy melyik tanulónál milyen hiányosságokkal számolhatunk, mit kell fejleszteni, mire kell odafigyelni. Természetesen a mért alapkészségeken kívül még sokkal több készség szükséges a tanulás folyamatához. Mozgásterápia sokat fejleszt a gyerekeken, jó hogy lehetőségünk van végezni. A covid helyzet egyelőre ezt lehetővé tette.
    Kérem Önöket, hogy a javaslat szerint hetente kétszer végezzenek Ag tesztet. Ha az eredmény pozitív, azonnal jelezzék nekem és a gyerekorvosnak. Ha pozitív tanuló lenne az osztályban, akkor az egész osztály 10 napra karanténba vonul. Karantén esetén online oktatásra tér az osztály. Részleteket december 3-án 17.00 órakor a szülői értekezleten megbeszéljük. Szeretettel várom Önöket online szülői értekezletre Cisco Webex alkalmazás segítségével. Nagyon egyszerű kezelni. Kérem telepítsék laptopjukra ezt az aplikációt! Az értekezlet előtt küldöm a kódot, amire csak rákattintanak és beléphetnek a beszélgetésbe. Ha távoktatásra kerülne sor, akkor is ezt a programot használnánk. Tehát mindenképpen szükség lesz rá. Köszönöm! A szülői értekezleten megbeszéljük a Mikulás napi programunkat, karácsonyi ajándékozás és karácsonyi ünnepünk terveit, tanulmányi és magaviseleti értékelést tartok, minden gyerekeket érintő dolgot megbeszélünk.
    Olvasás -és írástanulás: E héten eljutottunk odáig, hogy a szavak után már rövid mondatokat is olvashattunk. Akkora csoda volt ez számukra, ahogy egyszer csak összeállt a fejükben az elolvasott betűk és szavak értelme. Csillogott a szemük, ugráltak örömükben. Ketten-hárman olvasnak össze bizonytalanul, egy tanuló nem ismeri fel a tanult betűket. Hétvégére ismét az Ábécéskönyvbe csippentettem be egy olvasási feladatlapot. Pénteken már közösen elolvastuk. A torta szó még gondot okozhat nekik, mert a r betűt nem tanulták. De nagy igyekezetemben, hogy olyan mondatokat írjak, amikben csak a tanult betűk vannak, bizony becsúszott egy ilyen baki . Hétfőn ellenőrzöm, kinek mennyire sikerült a mondatok olvasásának begyakorlása. Írásból is mindig ugyanazt a betűt írjuk. Szépen beindult az írásuk. Önálló munkára is már képesek. Nem szükséges egyik gyerektől a másikig futnom az óra alatt. Vonalvezetésük tiszta, rendezett, írásmozgásuk egyre biztosabb, ceruzafogásuk jó. Vannak, akiknek még síkbeli és térbeli tájékozódásuk nem biztos, füzetvezetésük bizonytalan. De majd ők is belejönnek. Osztályzataik az Ábécésékönyvben vannak olvasásból. Másoltak tankönyvből nyomtatottról írottra. Tollblamondást is írtak ismét. Mindkét feladatnál 3-4 tanuló bizonytalan és pontatlan. A többiek viszont hiba     nélkül, gyönyörűen dolgoztak. Fantasztikus eredmény. Ezek az osztályzatok az ellenőrzőben vannak.
Matematikában hétig számolunk. Szeretik a matematikát. Nagy kedvvel dolgoznak. Kicsit itt is felmértem tudásukat. Három tanulónak kettes lett, a többiek csillagos egyeseket és egyeseket zsebeltek be. Ügyesek. Tagadhatatlan.
    Szlovák nyelvet szeretik és tudják is. Dalolnak, játszanak, mesét dramatizálunk, mondatokat alkotnak. Három osztályzatot is adtam a héten. A sok megtanult dal már megérdemelt egy egyest. Lefeleltek a fürdőszoba szókincséből és a testrészekből is. Öröm velük dolgozni.
    Kedves Szülők! Igaz, hogy a gyerekeik iskolások, de elsősorban gyerekek. Legfontosabb tevékenységük a játék és a mozgás. Leghatékonyabb etikai oktatás a mese. Megtanulja mi a jó, mi a rossz. Van benne minden, ami az életben: öröm, bú, igazság, hazugság, sárkány, a gonosz, a jó, minden ami az életben. Kérem, meséljenek és beszélgessenek velük. És nem csak az etikai világképüket formálja, hanem a szókincsüket, a kifejezőkészségüket, a fantáziájukat, stb....A mese mellett futkározzon, mozogjon, ezzel fejlődik szintén a beszéde és a tanuláshoz fontos készségei. Köszönöm! Hallom tőlük, hogy nyomkodják a mobiltelefont. Nem tesz jót nekik. Most jönnek a hosszú téli esték, lesz idő bekuckózni és meséket olvasni, közösen játszani.

Szeretettel várom Önöket pénteken az online találkozónkra. Szép hétvégét kívánok!
Tisztelettel Bánki Melinda

Videók az osztályról: itt

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3