Osztályok hírei

Tél vagy tavasz

Tisztelt Szülők!

    Jövő héten tavaszi szünet lesz, annak ellenére, hogy február közepén járunk. Nem kaptak feladatokat a gyerekek a szünidőre. Hadd pihenjék ki magukat! Viszont, itt kérem meg a szülőket, hogy a 7mérföldes és a Pitagorasz versenyre készülő gyerekekre figyeljenek oda! Nekik ugyanis van feladatuk. A pitagoraszosok kaptak új feladatlapot és feladatuk az eddigiekben elkövetett hibás feladataik újraszámolása. Amennyit bírnak, minél többet. A meseversenyesek olvassák a meséket! A vásárúti iskola honlapján vannak feladatok a mesékhez, ott lehet ötletet lopni, milyen kérdéseket válaszoljon meg a gyerek. Mi már ezeket megoldottuk, de ismétléshez tökéletes. Minden héten becsülettel készülünk a versenyekre, de a sikerhez otthoni munkára is szükség van. Pénteken a család képzeletbeli címerét rajzoltattam a gyerekekkel. Itt említettem nekik, hogy lehet lassan készülni a családfa megrajzolására. Ez egy nagyobb projekt lesz minden gyerektől. Ő a középpontban, testvérek, szülők, majd nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek és nagyszülőkig levezetve. Interneten sok ötletet találnak hozzá. Ez csak a szünet után lesz aktuális, de akik ráérnek, kedvük támad, lehet rajta dolgozgatni. Félévi bizonyítvány után két héttel járunk. Szaporodnak az osztályzatok az ellenőrzőkben, haladunk a tananyaggal, készülünk a versenyekre.
    Szlovák nyelv: A három kismalac meséből lefeleltek mindjárt hétfőn, egy tanuló kapott kettest. Gyönyörűen tudták. A foglalkozásokat átismételtük, szintén pár gondolattal kibővítve szerdán már lefeleltettem. Három tanuló kettest kapott a többiek egyest. Ez is jó eredmény. Elkezdtük az élelmiszerek, gyümölcsök, zöldségek átismétlését. Vásárlás témához szituációs játékokat játszottunk. Pár fontos kifejezést leírtunk a füzetbe.
    Magyar nyelv: Mondatfajtákból a múlt héten tollbamondást írtak. Most pedig egy összefoglaló felmérőt. Öt tanuló kivételével kitűnő osztályzatokat szereztek. Remek eredmény. Szépen dolgoztak. Szövegértéses feladatlapokhoz is visszatértünk. Kétszer dolgoztak önállóan. Az első csak egy kis bevezető könnyűcske feladat volt. A második már az ő szintjükhöz mért feladatsorból állt. Az osztály fele egyest, a másik fele kettest kapott. Ez is elfogadható eredmény.
    Matematika: Az egész heti munkánk az írásbeli összeadás, kivonás gyakorlására összpontosult. Most már végeztük a számolások ellenőrzését is. Írtak jegyre ebből is, szünet után megkapják az osztályzatokat.
    Honismeret: Mindössze két kérdésre kellett írásban válaszolniuk. Hogy töltik és hol a szabadidejüket és a milyen természeti képződményeket látogattak meg, ill. milyeneket ismernek. Heteken keresztül beszélgettünk erről. Most meg is lett az eredménye. Három tanuló kivételével egyeseket szereztek.
    Tehát akkor kellemes időtöltést kívánok a tavaszi szünetre. Pihenjenek nagyokat!

Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3