Osztályok hírei

Farsang

Tisztelt Szülők!

    Két fontos esemény volt a héten. Az egyik a szavalóverseny iskolai fordulója volt. Osztályunkat Bindics Léna, Gálffy Attila és Tóth Sofia képviselték. Öt tanuló juthatott tovább az I.kategóriában / 1 – 3 évfolyam/ versmondók közül a járási fordulóba. Nagy öröm, hogy Bindics Léna lesz az egyikük. Büszkék vagyunk és örülünk.
    Másik fontos esemény pénteken volt, s ez a félévi bizonyítványok kiosztása volt farsangi jelmezbállal övezve. A gyerekek szóbeli értékelés és a kivonatok kiosztása után gondtalan napnak néztek elébe. Megkapták a tollakat. Szerintem örültek. Ettek is, ittak is, táncoltak is, játszottak is. Sok minden belefért ebbe a napba.
     A héten már kaptak osztályzatokat. Olvasásból már nem az egész osztály felel egy napon. Olvasást, ha feleltetem, főleg itt a meséknél, kérdezem a tartalmat is. Sokat foglalkoztunk a meseverseny meséivel. Azokat is mindenki elolvasta. Pont beleillik a tananyagba. Nyelvtanból önállóan dolgoztak két feladattal a munkafüzetben, arra kaptak jegyet. Nem mondhatnám, hogy mindenki remekelt. Matematikából szintén a munkafüzetből számoltak írásbeli összeadásra pár feladatot. Kevéske volt, előtte átgyakorolva, mégis valakiknek becsúsztak rosszabb jegyek. Pitagorasz versenyt sem hanyagoljuk, minden héten gyakorolunk. Szlovákból új témakörünk A mi családunk. A tavaly tanultakat bővítjük. Emlékeztek rá, elmondogattuk iskolában is. Nem lesz ezzel gond. Kaptak osztályzatot szótagolásból. Szépen tudták. Természetismeretből és honismeretből gyakoroltunk, ismételtük az utolsó tananyagokat.

Hétvégi feladatok: MNYMF:31/5, 36/5,6, MAT MOZ kutya:78/1, 79/2
                                    Szlovák ny: A mi családunk

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3