Osztályok hírei

Zúzmarás reggelek

Tisztelt Szülők!

    Ködös, zúzmarás reggelekkel indultak a hét napjai. Hétfőn még megírtuk a magyar nyelvtan félévi felmérőt. Nagyon ügyesen dolgoztak tizenhatan kitűnő , négyen dicséretes osztályzatot kaptak. Szövegértés félévi felmérőjük hajszál pontosan így sikerült, csak 1-2 tanuló neve cserélődött. Mindkét felmérővel ill. az összessel elégedett vagyok. Félévi hiányzásunk nem kevés, több mint 640 tanítási óra. Lányok a betegesebbek, köztük van, aki több mint 110 órát hiányzott. Sajnos a sok hiányzással több tananyagot kell utólag pótolni, nehezebb otthon megtanulni és betegen nem is nagyon lehet. Van négy olyan diákunk, aki egy tanítási órát sem hiányzott az egész félév során.
    Jövő héttel kapcsolatos tudnivalók: csütörtökön lesz a szavalóverseny, három diák képviseli osztályunkat. Ez délelőtt az iskola olvasótermében lezajlik. Csütörtökön délután elvihetik az iskolatáskát haza, mert pénteken farsangolunk. Izgatottak a jelmezeik miatt. Ma megbeszéltük ki mit hoz. 5-6 tanuló jelentkezett üdítőre, 8-an sósat hoznak, a többiek valami édességet. Ezen a napon megkapják a félévi bizonyítvány kivonatát is. Tehát két hetünk rövidebb lesz, mert utána hétfőn egy napos félévi szünet lesz.
    Hétfőn és kedden még rendeztük a felmérőket, feleleteket, megbeszéltük a már megírt felmérőkben vétett hibákat, hiányosságokat és rengeteg projektet meghallgattam. Itt szeretném megjegyezni, hogy egész félévben szívesen fogadom a plusz munkákat, sokkal értékesebbek számomra, mint az utolsó napokban fáradtan és mentsvárként behozott munkák. Amik szépek, tartalmasak és ötletesek voltak. Ez tény, de mégis kedvesebb és jobban esik mindannyiunknak, ha jókedvvel, ráérősen dolgozhatunk valamivel.
    Természetesen tanultunk is. Nyelvtanból folytattuk a mondatfajtákat, átvettük mindegyiket, begyakorlásuk még egy hét, aztán sort kerítünk egy tollbamondásra. Egy kis önálló munkalap is értékeléssel. Jönnek majd ismét az osztályzatok. Kezdődik a második félév. Matematikából 1000-es számkörben összeadunk, kivonunk – ez állandó feladat lesz az év végéig. Közben hosszmértékekkel foglalkoztunk és az idő mérésére oldottunk matematikai feladatokat. Munkafüzetben és a füzetben megnézhetik, esetleg kipróbálhatják mennyire tudja a gyerek. Szlovákból főleg a kommunikációra, mondatalkotásra figyeltünk. Pihenősebb hétnek tűnt, pedig fontos gyakorlások vannak mögöttünk. Természetismeretből a folyadékbevitel volt a témánk. Csoportban dolgoztak, egymás ivással kapcsolatos szokásait mérték fel. Honismeretből is új anyagot vettünk. Munkáltató tankönyvbe dolgoztunk.
    A Csillagok csoportban megosztottam pályázatokat a gyerek részére, mindkettő nagyon jó. Vannak osztályunkban gyerekek, akik tehetségesek, ezért kár lenne nem próbálkozni.

Hétvégi feladatok: Mat MOZ bagoly: 37/4,5,6
                                    OK 60-61.o./olvasás,tartalom,első bekezdés másolni/

Szép hétvégét kívánok!
Tiszteltettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3