Osztályok hírei

A fele

Tisztelt Szülők!

    Iskolai tanév fele közeledik. Értékelni kell, eljött az ideje. Lehet erről hosszú eszmecserét folytatni, vajon mik az előnyei és hátrányai. Bizony kapásból tudnánk sorolni őket pro és kontra. Higgyék el nem egyszerű.
    Köszönöm, hogy szép számban megjelentek a szülői értekezleten! Számomra mindig gyümölcsözőek ezek a találkozások. Azóta a farsangi meglepetésnek és félévi bizonyítványra szánt ajándékot megvettem /tollakat/. Ahogy megegyeztünk január 31-re egy-egy csomag sós vagy édesség kell egyénenként. Gyerekekkel majd szétosztom ki mit hoz. Félévi konferencia szerdán lesz, osztályzatokat kedden lezárjuk.
    Matematika félévi felmérő: 13 tanuló kitűnő, 8 tanuló dicséretes osztályzatot kapott. Nem volt igényes feladatsor, kevesebb kettesnek jobban örültem volna. De örüljünk annak, ami van.     Szép eredmény ez. A félévi ismétlések után rögtön elkezdtük az írásbeli összeadást és kivonást. Ezt már tavalyról ismerik, most egy számmal többet írnak, valójában ennyi a különbség. Kipróbáltuk. Emlékeznek.
    Magyar nyelv: ebből az egy tantárgyból vár ránk hétfőn a félévi összefoglaló. Megbeszéltük, ismételtünk, tehát menni fog. Nincs más lehetőség. Mondatfajtákat közben vettük tovább, de még nem fejeztük be. Jövő héten folytatjuk.
    Szlovák nyelv: Pénteken megírták az összefoglaló feladatokat. A nyelvtani feladatokhoz kaptak másolási feladatot is. Hétfőre meglesz az eredmény.
    Természetismeret és honismeret: Hihetetlen, hogy ez a legnagyobb kihívás a gyerekeknek. Kétszer, sőt valakik háromszor próbáltak az egyre egyszerűbbnek vélt kérdéseimre válaszolni.  Eddig a felmérős füzeteiket olvasgattam, vissza-visszalapozva az előző felmérőikhez egészen a kezdetekhez, hogy felmérjem mit értett meg a hónapok során, mit tanult meg eddig….Végezetül négy tanulónak nem zártam le az osztályzatát. Attól függetlenül van-e honismeret vagy természetismeret, majd kérdezgetem őket a hét elején. Miért van nappal melegebb, mint éjszaka? Mire használjuk a vizet? Milyen formában találkozol vízzel kinn a természetben? Milyen közlekedési eszközökkel találkozol lakhelyeden? Mit mérünk mérleggel? Már nem nagyon tudok egyszerűbb kérdéseket kitalálni, mégsem tudnak az egyszerű dolgokra választ adni. Talán annyira megkíméljük őket, hogy amivel kellene, azt sem tapasztalják meg. Hétfőtől az utolsó hajrá.

Hétvégi feladatok: Szlovák : O maliarovi Jankovi – olvasás,fordítás, Magyar nyelvtan MOZ: 16/2, 17/1, 19/3,20/2 MAT SZÁMOLÓFÜZET: 29/1, 30/1

Szép hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3