Osztályok hírei

Munkakedv

Tisztelt Szülők!

    Szerdán elkezdődött az első iskolai félév utolsó hónapja. Nem egész három hét pihenés után nagy munkakedvvel álltunk neki a tennivalóknak. A gyerekek szorgalmasak és érdeklődőek voltak, szomjaztak a munkára. Haladtunk is rendesen, ahogy kell.
    Magyar nyelv órákon volt idő megbeszélni a szünidei olvasmányokat, olvasni az Olvasókönyvből, filmrészletet nézni, verset olvasni. Mesevetélkedőre kapott meséket is sikerült átismételni. Nyelvtanból a mondatfajtákkal foglalkozunk.
    Matematika órákon ismételtünk összeadást, kivonást, szorzást, osztást, geometriai feladatokat. Nem véletlenül, hisz jövő hét folyamán elkezdjük a félévi felmérők megírását. 10 fejben számolásos feladatot értékeltem a felmérős füzetben. Átlépéssel kellett számolni akár egyeseknél, tízeseknél vagy százasoknál. Nem mindenkinek sikerült.
Szlovák nyelv: Egyetlen mese feldolgozására koncentráltunk. Osztozkodik a róka történetét két napig csak olvasni és fordítani kellett. Közben már rajzoltuk a füzetbe és mondtuk a mondatokat hozzá. Harmadik napra már feladatlapokon is feldolgoztuk a mesét. Különféle olvasási és rögzítési módszerekkel igyekeztünk minél jobban megjegyezni a történetet. Mellette sikerült még helyesírási gyakorlatokat is végezni.
    Honismeretből több oldalon is dolgoztunk. Visszatértünk még a karácsonyi ünnepek összefoglalásához. Beszéltünk a térképről, rajzoltunk saját útvonaltervet. A munkáltató tankönyvben megtekinthető mit tanultunk. Ezekre is szükség lesz a félévi ismétléshez.
    Természetismeretből újból elmagyaráztam az emésztés folyamatát. Viszont már elkezdtük a kiválasztórendszert. Szerintem megértették.
    A versenyekre becsülettel készülünk, mellette nyakunkon a félév. Sok munka vár ránk. De természetesen a délutáni tanulás mellett jut idő kicsit lazulni, udvarra menni, kézműveskedni és játszani is.
    Szülői értekezlet: 2020.1.15. - 16,30-kor.

Hétvégi feladatok: OK: olvasmány 57.o., írásban: 57/1,2,4
MAT TK: 56/38,40,43
Szlovák: mese - mondatok a rajzhoz a füzetben, írásban: 59/4

Szép hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Legfrisseb osztályhírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3