Osztályok hírei

Ünnepi hangulat

Tisztelt Szülők!

    Szeretettel várjuk Önöket és minden kedves családtagot hétfőn 16,30 – kor kezdődő karácsonyi műsorunkra! Pénteken hat tanuló hiányzott a tanításról. Nagyon remélem, hogy hétfőn mindenki ott tud lenni a karácsonyi műsoron. Ilyenkor ez már mindig így van. A gyerekek karácsonyra elfáradnak, leteríti őket a betegség. Az iskolai karácsonyi ünnepség pénteken lesz. A közös iskolai program után megtartjuk az osztályban is a kis meghitt ajándékozós karácsonyunkat. Ezen a napon már nem tanulunk.
    Kedden a PITAGORASZ verseny iskolai fordulóján 7 tanuló vett részt az osztályunkból. Heteken, hónapokon keresztül készültünk a megmérettetésre. Sikeresen szerepeltünk, hisz öten a mi osztályunkból jutottak tovább a járási fordulóba: Stemmer Zoé, Varga Zoltán, Kántor Márk, Méry Botond, Andrejkovics Zalán. Nagyon örültem. A gyakorlásuk és munkájuk itt nem ér véget. A szünetben is ajánlom a már átszámolt feladatok átgyakorlását.
    Megkapták a gyerekek a Hétmérföldes meseverseny újabb meséit, összesen már négy van. Sok vele a munka. Olvasgatni kell otthon is, minél többet, annál jobb lesz. Az iskolában is igyekszünk minden időt kihasználni, hogy a versenyre felkészüljünk.
    A héten két jelentősebb osztályzatot kaptak. Magyar nyelvből és szlovák nyelvből is tollbamondást írtak. Magyar nyelvből 6 tanuló kapott kettest, a többiek egyest kaptak. Igényes tollbamondás volt, nagyon ügyesen dolgoztak. Újdonság volt, hogy először osztályoztam a külalakot is, megelőzendő a macskakaparás elterjedését. Szlovák nyelvből csupán egy tanuló írta kettesre a tollbamondását. Remek eredmény. A füzetek mindig kikérhetőek és megtekinthetőek a szülők számára.
    Szlovák nyelvből két tananyagból feleltek, az egyik a Tél, a másik A szánkó története volt. Mindkét esetben a legnagyobb mértékben elégedett vagyok az igyekezetükkel. A szánkó olvasmánynak a tartalmát kellett megtanulni. Egy tanuló tartozik vele, majd hétfőn lefelel.
    Matematikából a háromjegyű számok fejbeni összeadását és kivonását gyakoroltuk. Otthon is kérem, bontani fejben – hangosan – ha erre szükség van /százasokra, tízesekre, egyesekre/.

Hétvégi feladatok:

MNY MF: 25/1,2
OK: 49.o. olvasni és a 2.bekezdés másolni
MAT TK : 34/75, 76 füzet
Szlovák ny : TK: 53o., 53/1 füzet

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3