Osztályok hírei

Kerek

Tisztelt Szülők!

    Kerek a mi világunk együtt a gyerekekkel. Jól érezzük magunkat benne. A sok tanulnivaló, versenyekre való felkészülés mellett jut idő Kincskereső kisködmön olvasására, beszélgetésre és a műsor gyakorlására is. Ez csak úgy lehetséges, hogy jól vagyunk egymással és kedvünk van a munkára. A sok-sok feladat és tanulás mellett a héten az osztályzatok szerzése kicsit háttérbe szorult. Értékeltem őket két tantárgyból, az osztályzatokat majd a jövő héten beírom.
    Kerekítés volt a matematika órák újdonsága. Már harmadszor tértünk vissza a háromjegyű számok felbontásához, a helyi és alaki érték meghatározásához, számszomszédokhoz. Fontos, hogy mindegyikük biztosan mozogjon e témakörben. Megtanultak kerekíteni tízesekre és százasokra. Értik és kedvvel oldják a feladatokat. Két tanuló bizonytalan, de ők is belejönnek majd. Kerekítés mellett összeadunk és kivonunk még mindig átlépés nélkül, egyeseket , tízeseket, százasokat is. Ponthálóban másoltak alakzatokat. Nyolcas szorzótáblánál vagyunk, nem mentünk tovább. Felmértem őket szorzásból, osztásból. Nem lett annyira tökéletes, mint a legutóbb, de így sem rossz teljesítés részükről.
    Magyar nyelvből továbbra is a helyesírástól eltérő kiejtésű szavakkal foglalkozunk. Lassan a témakör végére érünk. Szintén oldottak rövidke feladatsort, amit értékeltem. Egész biztató és szép eredmény született.
    Szlovák nyelvből is több szálon futottak a feladatok. Fordítottunk mondatokat magyar nyelvről szlovákra. Olvasásgyakorlataink voltak, szöveget dolgoztunk fel kétszer is a héten. Mindezek mellett még ruházatokhoz kapcsolódó szókincset ismételtük. Gyakoroltuk a: Čo si oblečieš? Oblečiem si nohavice..... Ako sa obliekame v zime? Čo si obuješ? Čí? Čia? Čie? Môj, moja, moje , tvoj, tvoja, tvoje..... nyelvtani tanyagokra összpontosítottunk.

Hétvégi feladatok: szövegértés, matematika /kerekítés/, szlovák nyelv olvasmány 44.o.,44/3 írásban

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Legfrisseb osztályhírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3