Osztályok hírei

Mátyás király után Mantyusok

Tisztelt Szülők!

    Mátyás király mézbora című mesejátékot szerdán láthattuk a helyi művelődési központban. Az előadás elnyerte a gyerekek tetszését, jókat nevettek, jól szórakoztak. Példásan viselkedtek az előadás alatt és az úton is.
    Hétfőn Bosnyák Viktória gyerek- és ifjúsági könyvek írója érkezik iskolánkba. Második és harmadik évfolyam tanulóinak az író-olvasó találkozó a délelőtt folyamán lesz. Nagy izgalommal várom a találkozást, hisz kortárs íróval még nem találkoztak a gyerekek. Pénteken megismerkedtünk a Tündérboszorkány című ifjúsági regényével, ami rendkívül szórakoztató, fordulatos, 8 -12 éves lányoknak és fiúknak egyaránt érdekes. Én is ismerkedem a műveivel, kellemes és figyelemreméltó társakra leltem bennük.
    Jövő héten már az első iskolai negyedévhez érünk. Nagyon elszaporodtak a feladataink. Készülünk a versenyekre. Szavalóversenyesek ne felejtsék el a vers első 2-3 versszakát megtanulni. Pitagorasz versenyre készülőket is kérem, hogy ne felejtsék otthon a papírokat. Azt ajánlottam a gyerekeknek, hogy hétvégén oldják a kijelölt feladatokat és hétfőn hozzák el. Szigorúan egyedül dolgozzanak, mert mi minden feladatot átbeszélünk, ellenőrzünk. Hétmérföldes versenyre is hazavitték a mesét, azt is el kell olvasni. Többször. Figyelmesen. Jövő héten már dolgozni fogunk vele. Készülünk a karácsonyi műsorra is. Legalábbis összeállt a műsor, szereposztás, versek, dalok, tánc. Most jön a java. Megtanulni. Közben már zajlanak a kidobóra is a válogató mérkőzések.
    Magyar nyelv: Petőfi Sándor Füstbement terv című verséből mindenki lefelelt. Aki itt volt, mert vannak beteg tanulók is. Ügyesen megtanulták. Nyelvtanból a kiejtéstől eltérő helyesírást gyakoroljuk még egy ideig. Az eddig tanultakból két feladatban értékeltem őket. Mindössze hárman kaptak kettest. Mostanság többször hátralapozunk a munkafüzetben a szójegyzékhez és a tanulói szókincstárhoz. Innét másolnak, tanulnak. Fogalmazás írásához rokon értelmű szavakat tanulhatunk itt. Pénteken egy újabb fejezetet olvastunk a Kincskereső kisködmönből. Sokszor 24 óra is kevés lenne a gyerekekkel.
    Matematika: Feladatokat kaptak szorzásból, osztásból, amiket a hét elején értékeltem. Ketten folytatnak ádáz küzdelmet a szorzással. Hárman csak inkább botladoznak. Ha az egész osztályra tekintek, akkor ez egész jó. Kissé aggaszt, hogy nekik ilyen nehezen megy. Kérem mondogassák a szorzótáblákat, mert elfelejtődik! Mellette összeadunk az ezres számkörben. Hétvégére is erre kaptak munkalapot.
    Szlovák nyelv: Süntaxiból kicsipegetett mondatokat nagyon szépen megtanulták. Ako sa dostanem….remélhetőleg bevésődött és az életben is hasznát veszik majd, ha segítséget kérnének szlovák közegben. Pod stromami olvasmányból olvastak jegyre. Elkezdtük a O bielej sliepocke..mesét. Szereposztással olvastuk, lerajzoltuk. A jövő héten folytatjuk a történet feldolgozását.
    Honismeret óránk a színház miatt elmaradt. Természetismeretből az Időjárás volt a tananyagunk. Angol könyvet és füzetet is fel lehet lapozni a hétvégén, hisz azt a napköziben nem tanulják.

Hétvégi feladatok: 1 – 1 feladatlap szövegértés, matematika

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel. Bánki Melinda

Legfrisseb osztályhírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3