Osztályok hírei

Itt az idő

Tisztelt Szülők!

    Sok mindennek itt az ideje. Számunkra legfőképpen egy kis pihenőnek. Egy kicsit megfáradtunk. Látható ez a gyerekeken is. Jövő héten két nap lesz iskola, szerdától őszi szünet lesz. A tanítás jövő hét hétfőtől kezdődik újra. A fáradság egyik jele a betegségek megjelenése is. Kéz-láb- száj vírus az osztályunkban szerencsére csupán egy gyermeknél jelentkezett. Több hiányzónk volt a héten, de a többiek felső légúti vagy egyéb megbetegedések miatt hiányoztak a tanításról. A jövő heti szünet megállíthatja a vírus terjedését, mondhatni pont jókor lesz az őszi szünet. A vírusról kifüggesztett szórólapot átolvasták, rengeteg információt olvashatnak az interneten is. Az iskolában és az osztályban mindent megteszünk a megelőzés érdekében.
    Itt az ideje a gyertyagyújtásnak, a megemlékezésnek halottainkról. Mindenszentek és a halottak napja szomorú ünnep, de méltán van helye a családok életében. Még mi is beszélgetni fogunk a három ünnepről. Halloween ünneplése az osztályban és alsó tagozaton nem lesz, felsősök közül lehet halloweeni jelmezzel és álarccal készülni. Az alsósok töklámpásokat faragtak, szebbnél-szebbeket. Köszönjük a részvételt a „tökös” munkában!
    November 6-án 9.00 órára színházi előadás lesz a városi művelődési központban. November 11-én Bosnyák Viktória írónő felajánlását fogadtam el, utólagos beleegyezésükkel. Író-olvasó találkozó november 11-én lesz az iskolában. Bosnyák Viktória helyesírást segítő könyveit a 3. és 4. osztályos olvasókönyvek is felhasználták. Aki elolvassa A sirály a király? , Amikor kivirágzott a fánkfánk, Ezt nevezem!, az Elek merre keresselek? Könyvecskéi helyesírási tudnivalókra tanítja a gyerekeket. Ifjúsági regénysorozata sok helyen szerepel a kötelezők listáján. A Tündérboszorkányban megismert szereplőkkel találkozhatunk a Glott gatya, ne fárassz! És az Analfa visszatér című folytatásokban is. A Rém jó könyvek, Mantyusok sorozat, A szomorú kacagány, A kacifánt nem elefánt és még rengeteg mese és könyv írója az egyik legismertebb és legközkedveltebb írónő Magyarországon. Az interaktív foglalkozás 60 perces lesz, kb. 3 euró 50 cent gyerekenként. Ez a hiányzók számától függ majd, mert a résztvevők száma szerint fizetjük. Van osztálypénzünk, abból fedezzük. Nem kell befizetni semmit.
    December 5-én lesz karácsonyi fényképezésre lehetőség. Kitettem a táblára a mintákat és az árjegyzéket. Jelentse be, aki szeretne.
    Matematika: Elkezdtük a hetes szorzótáblát, hétvégi lecke is ehhez kapcsolódik. Írtak egy kis önálló feladatsort az eddig tanult szorzásokból. Az osztály háromnegyede egyest kapott, ügyesek voltak. Mellette az ezres számkörrel, számokkal ismerkedünk. Gyakorolunk, bontunk, számszomszédokat keresünk, kerek számokhoz adunk hozzá és vonunk ki.
    Kincskereső kisködmönt olvassuk, csemegézünk. Szeretjük. Nyelvtanból nem vettünk új tananyagot, rögzíteni igyekeztünk a toldalékokkal kapcsolatosan tanultakat.
    Szlovák nyelvből feleltek egy képsor alapján megtanult szöveget. Másoltak jegyre, ami 3 tanulónak nem sikerült jól. Annyira nem jól, hogy újra másoltattam őket egy másik szövegből. Az már remek lett.
    Természetismeretből és honismeretből új tananyagot vettünk, minden megtalálható a gyermekeik füzetében. A levegő és a szél tananyaggal kapcsolatosan videókat néztünk az interneten. Ismét kísérleteket figyelhettek meg. Gyertyagyújtáskor ki lehet próbálni.

Hétvégi feladatok: 3 feladatlap: szövegértés, szorzás és osztás feladatlap, szlovák nyelv: 3-3 mondatot írni a képekhez.

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Legfrisseb osztályhírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3