Osztályok hírei

Ősz anyó sepreget

Tisztelt Szülők!

    Szeptember végén járunk, villámgyorsan eltelt egy hónap az iskolában. S ahogy megegyeztünk, az első otthoni tanuláson szerdán már átestek. Nekem visszajelzés szülőtől nem jött. Nem tudom, első tapasztalatuk pozitív vagy negatív lett. Nekem nem volt gondom a gyerekekkel. Csütörtökön most úgy jött ki, hogy csak szlovákból feleltek szóban, amit viszont már egész héten tanulgattak. Szinte mindannyian tökéletesen tudták. A leckéiket elkészítették. Megírták magyar nyelvtanból a belépő dolgozatot és a belépő tollbamondást is. Természetismeretből nem feleltek. Az otthon tanulás lényege, hogy ugye egyedül írja meg az írásos feladatokat, amit otthon a szülővel leellenőriznek. Ezen kívül otthon készül fel a következő napra. Ez a természetismeretet és a szlovák nyelvet fogja ez a leginkább érinteni. Így sem gondolom, hogy ez az egész egy óránál tovább tartana. Szerdán van honismeret, amit igaz nem kell csütörtökre tanulni, de nem árt a következő hétre felkészülni. Ezt a két tantárgyat és az angolt majd a jövőben otthon kell tanulgatni. Keresztségen átestek, szerintem menni fog ez mindenkinek.
    Magyar nyelv: Két olvasmányt olvastunk, feldolgoztuk. Nyelvtanból a szótagolást és elválasztást gyakoroltuk. Kétszer értékeltem őket nyelvtani feladatokból. Mindkét esetben az osztály háromnegyede kitűnően dolgozott. Nagyon kevés tanulónál bizonytalan a szótagolás, még rá kell gyakorolni.
    Matematika: A héten ismét feleltünk a kettes, hármas, négyes szorzótáblából. Néhányan javítottak, biztosabbak lettek. Viszont ugyanazok a gyerekek nem tudják, akik eddig. Alig vannak páran, de kitartanak. Nem baj. Mi is. Előbb-utóbb megtanulják. Elkezdtük az ötös szorzótábla gyakorlását.
    Szlovák nyelv: Szókincstár ellenőrzést tartottam. Lefeleltettem a szavakat. Mindenki pompásan tudta. Az órarend is szépen ment.
    A honismeret és természetismeret tananyagot felírtam szerdán a táblára, hogy tudják mit vettünk. Nem azért volt felírva, mert abból írni való lecke volt.
    Jövő héten folytatjuk a belépő dolgozatok írását. Hétfőn a Magyar népmese napja lesz. Készülünk egy kis osztályon kívüli foglalkozásokkal a gyerekeknek. Bethlen Gábor Alap támogatása jövő héttől átvehető a bankban.

Hétvégi feladatok: szövegértés + matematika feladatlap

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3