Osztályok hírei

Ekofarm is, vásár is

Tisztelt Szülők!

    Csütörtökön részt vehettünk egy nemzetközi projekt programjában. A Nagy Léli –szigeteken tett látogatás nagyon sok élményt nyújtott a gyerekeknek. Három foglalkozáson vettünk részt. Az első egy valamikor magtárban kialakított interaktív foglalkoztató helyiség, amelyben a hely növény-és állatvilágával kapcsolatos foglalkozások /szagfelismerés, puzzle, diavetítés, állatok és tárgyak felismerése tapintással, hangeffektusok, tápláléklánc, …/ voltak. Második helyszín az istállókban és a karámokban tartott állatok megismerése /tehén, kecske, bárány, ló, szamár, nyúl, hörcsög, törpemalac, gólya, őz…/. Harmadik programpontunk a kocsikázás volt ki a szigetre. A kocsin egy ornitológus mesélt a gyerekeknek a helyi madarakról különféle érdekességeket. Mindhárom helyszínen a gyerekek csillogó szemekkel, kiapadhatatlan érdeklődéssel és határtalan jókedvvel élvezték a felkínált programokat. Gyönyörű napsütésben, szívélyes vendéglátók és boldog gyerekek között tölthettük a napot. Köszönjük a lehetőséget!
    Pénteken inkább csak megbeszéltük a kiránduláson látottakat és történteket. Festettünk, legalábbis próbálkoztak temperával színeket keverni. Itt említem meg, hogy az osztálynak bevásároltam az osztálypénzből: A3-as, A4-es rajzlapokat, festékeket /tempera, akril / kézműves alapanyagokat.
    A heti tanulnivaló a hét elejére sűrüsödött be. Igazi új anyag talán csak szlovák nyelvből volt, az új olvasmányokra gondolván. Sem magyar nyelvtanból, sem matematikából nem vettünk új anyagot. Osztályzatokat viszont kaptak. Magyar feladatlapon hibásan írt mondatokat /magánhangzók ékezeteit/ kellett kijavítani. Lettek hármasok, kettesek , nem kevés, szerencsére egyesek is bőven. Itt mutatkozik meg, milyen nehézséggel küzd egy-egy gyerek, ha egy ilyen egyszerű feladat sem sikerül jól. Ugyanígy nem sikerült szinte ugyanazon tanulóknak a kétszeri próbálkozásra sem a kettes, hármas és négyes szorzótábla. Végtelenségig nem lehet várni, ezt egyszerűen meg kell tanulni. 4-5 gyerek nem tudja, a többiek már jó úton vannak. Jövő héten elkezdjük lassacskán az ötös szorzótáblát.
    Tavaly is idén is már előfordult, hogy náthásan, orrfolyással, orrdugulással, tüsszögéssel, torokfájással és köhögéssel jöttek tanulók az osztályba. A megfázás gyakori megbetegedés, de sajnos cseppfertőzéssel fertőz. Ezért mindenkit arra kérek, ha tudja, pár napra oldja meg a gyermeke otthoni felügyeletét, hogy ne okozzunk másoknak is kellemetlen napokat! Köszönöm!
    Jövő héttől már beindul a szerdai otthon tanulás.
    Most a hétvégére nem kaptak otthoni feladatokat. Gondoltam, minden család örül a vásár miatt egy kis szabad hétvégének. Akinek gyakorolni kell ezt-azt, tegye meg! Hasznára válik.

Kellemes vásári hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3