Osztályok hírei

Lehel vezér után megyünk: Nagylél és Nagy Léli-szigetek

Tisztelt Szülők!

    Szülői értekezleten megbeszéltük a csütörtöki Nagy Léli-szigetekre vonatkozó hivatalos dolgokat. Az egész napi enni- és innivalóról + útlevélről beszéltünk. Fontos a megfelelő ruházat, cipő. Figyeljék az időjárás előrejelzést! Réteges ruhát biztosítsanak, valamint legyen esőkabát, sapka! A cipőjük sportos, zárt lábbeli legyen! Egy kis hátizsákba pakoljanak, a gyerek nem tud egész nap több táskát cipelni magával! Akinek utazási gyógyszer, már reggel otthon vegye be! Visszafele útra odaadhatják nekem, majd beadom. Az autóbusz pontosan 8-kor indul, kérem érkezzenek időben az iskolába, hogy a létszámot is ellenőrizni tudjam!
    Itt jegyzem meg, hogy kérem minden reggel tanítás előtt időben érkezzenek meg az iskolába! Köszönöm!
    Ma megkapták a honismeret, természetismeret, szlovák munkafüzeteket és angol munkafüzeteket. Kérem ezeket is becsomagolni! Időközben sikerült az angol munkafüzeteket is kifizetnem. Ezzel minden tankönyvük és munkafüzetük megvan. Néhány tankönyvet /pl.zene/ és munkafüzetet a iskolai padban hagytunk. Hogy ne cipeljenek felesleges munkafüzeteket haza, ezentúl a padban is fogunk tárolni néhányat. Ügyeljenek kérem arra, ha a gyerek hiányzik az iskolából, vagy más okból otthon tanul, akkor ezeket is be kell tenni a táskába és bepótolni az anyagot!
    A szülői értekezlet utáni két napon magyar nyelvtanból ismételtük a szótagolás és elválasztás szabályait. Minden gyereket sikerült péntekig olvasásból meghallgatnom. Nem mindenki olvasott egyesre. Több tanulónál szükség lenne otthoni rendszeres hangos olvasásra, legalább 10 perc erejéig naponta. Szlovák nyelvből a Povely és a V triede témaköröket befejeztük, elégséges gyakorlás után lefeleltek. Két tanulónak nem adtam jegyet, mert nem tudták egyesre. Ezt így örökké nem fogom tudni csinálni, de még nagyon az iskolaév elején, belefér egy kis otthoni rátanulás. Még meg kell újból szokniuk, hogy az órán nem álmodozni és játszadozni kell, hanem gyakorolni, dolgozni velem. Csak ez a módja annak, hogy otthon ne kelljen a szlovák nyelvet tanulniuk. Matematikából a négyes szorzótáblánál tovább nem mentünk. Igyekeztünk különféle típusfeladatokat oldani. Ne felejtsenek el belekukkantani a természetismeret és honismeret füzetekbe és munkáltató tankönyvekbe is!

Hétvégi feladatok: nyelvtan munkalap és matematika feladatlap

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3