Osztályok hírei

Új célok, új kihívások

Tisztelt Szülők!

    Harmadik osztályos gyermekeik lettek. Az új tanév új kihívásokkal, új kalandokkal és új álmokkal teli. Mindegyik gyerek szépen megfogalmazta céljait az előttük álló hónapokra.
    Maradjunk a következő hétnél! Jövő héten szerdán szülői értekezletet tartunk, először az iskola aulájában 16,30-tól, majd az osztályban is. Az ellenőrzőben kérem a meghívót aláírni és az első oldalt kitölteni! Köszönöm!
    Keddtől teljes erővel elkezdtük a munkát. Előkészítettük a füzeteket, megcímkéztük a munkafüzeteket. A munkafüzeteket is kérem becsomagolni! Példásan felkészültek a gyerekek a tanév kezdetére, mindenkinek voltak füzetei és tanszerei.
    Magyar nyelv: Olvasás tankönyvből három verset olvastunk el és belekezdtünk Az úszó matekkönyv című olvasmányba. Ezt kell még a hétvégén olvasni. Az olvasás és nyelvtan füzetbe is dolgoztunk, ott lehet nyomon követni az órán tanultakat. Hétfőn olvasáson kívül fogalmazás is lesz.
    Szlovák nyelv: Ismételtük a szlovák ábécét, amit már tudniuk kell. Fejben is gyakoroltuk és írásban is. Képekről mondatokat alkottunk, beszélgettünk. Új olvasmányt vettünk, melyet olvastunk, fordítottunk és a szöveggel is dolgoztunk.
    Matematika: Ismételtük a fejben összeadást és kivonást. Ezeket fejben, valamint a tankönyvből és a munkafüzetben gyakoroltuk. Ismételtük a kettes és hármas szorzótáblát. Idén folytatjuk,mindjárt a jövő héttől nekifogunk.
    Természetismeret: Füzetben dolgoztunk. Az anyagok tulajdonságai és halmazállapota volt a témánk. Ismétlés volt, de jegyzeteltünk hozzá.
    Honismeret: A táj és a környezetünk volt az első óra tananyaga. Szintén ismételt tananyag, de a fontos tudnivalókat leírtuk.
    Jövő hétfőtől már osztályzatokat fogok osztani. A füzetben lévő jegyzeteket segítenek a legfontosabb tudnivalók megtanulásában.
    Szeptember 19-én osztályunk a Nagy Léli szigetre látogat. Mindent részletesen megbeszélünk a szülői értekezleten és aláírják a beleegyező nyilatkozatokat. Hétfőn szeptember 9-én DAC három focistája jön az iskolánkba. Az érdeklődő gyerekekből sorsolással döntöttem el, kik a szerencsések, akik találkozhatnak velük.

Hétvégi feladatok:

Szlovák nyelv: olvasmány 4.o. + ábécé
Magyar nyelv: Az úszó matekkönyv olvasni , első bekezdés szótagolva másolni
Matematika: 4/15, 18

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3