Osztályok hírei

Száll a kakukk fészkére

Tisztelt Szülők!

    Ha felmerül Önökben az a kérdés, hogy miért ezt a címet adtam az írásomnak, akkor erre az a felelet, hogy nagy tanácstalanságomban a fotelemből jobbra néztem a könyvespolcomra és ezt a könyvet láttam meg, amit mindenkinek nagyon tudok ajánlani. A múlt hét rögtön egy lehetőséggen indult, módunk adódott rá, hogy ellátogassunk a MOL ARÉNÁBA. Szerintem a gyerekeknek nagy élményben volt részük. Jártunk az öltözőkben, a melegítő helyiségekben, a sajtószobában, a lelátókon, a cserepadon, bejártuk majd az egész stadiont.
    Ezen a héten a szlovák nyelv együtt volt a gyerekeknek. Több minden mellett a következő dolgokkal fogllkoztunk. A " Je večer " c. rövidke olvasmánnyal. Megnéztünk továbbá egy Dzsungel könyvéből adaptált rajzfilmet kétszer és a gyerekek füzetébe kijegyzeteltük a lényegesebb konverzációs szófordulatokat. A feladatlapot, amit hazaküldtem, így gyakoroltuk: Kohút má dve nohy. Pavúk má osem nôh. Dážďovka nemá nohy. Zajac má štyri nohy. Žubrienka nemá hohy. Ja mám dve nohy. Lienka má šesť nôh. Slimák nemá nohy. Od pondelka budem písať. Od utorka budem kresliť. Od stredy budem čítať. Od štrvtku budem jesť ovocie. Od piatka budem v Dunajskej Strede. Jožo a Žaneta sedia pri stole. Žaneta má ružový župan. Jožo stavia vežu. Veža bude vysoká. Pes leží pod stolom. Je veľmi hladný. Mamička krájala rožky veľkým, ostrým nožom. Mama váži cukor. Potrebube 20 deka práškového cukru.Ježibaba má modrú šatku.
    Matematikából belekezdtünk az ismétlésbe, illetve a kiegészítő tananyagba. Az osztás feleletet elhalasztottuk a jövő hétre.
    Honismeretből a tanulók a jövő héten felelni fognak Szlovákia hegységeiből, folyóiból, alföldeiből, szomszédaiból. Nem kell túl nagy dolgokra gondolni, a folyók közül a Vágot a Dunát és a Kis - Dunát említettük meg, a hegységek közül a Magas - Tátrát, az Alacsony - Tátrát, Nagy - Fátrát, Kis - Fátrát és a Kis - Kárpátokot és az alföldek közül amin élünk a Duna menti alföldet tanultuk.
    Kedden kirándulunk. Az értesítőn, amin aláírták a beleegyezésüket minden információ ott volt. A leglényegesebbek. Kedden, 7.15 - kor indulunk. Először a cseppkőbarlangba megyünk, ahol nagyon hideg lesz. utána a várba. Legkésőbb 16. 30 - megérkezünk. Nálam is és Annamáriánál is lehet az érkezés pontos időpontjáról a kirándulás napján érdeklődni.

Házi feladat:
Matematika: sárga: 68/ 1., 3., 4
Szlovák: feladatlapon, és írás előkésszítve a füzetbe
Olv.: Mozogj sokat

Tisztelettel, M. P.

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3