Osztályok hírei

Első az utolsóban

 

Tisztelt Szülők!

    Az utolsó hónap első hetében is történt pár emlékezetes esemény. Kedden a terveink szerint megtekintettük a MOL Arénát. Nem vagyok futballrajongó, mégis találtam számomra új és érdekes információkat valamint jól megtervezett és berendezett helységeket. A képeket már láthatták messengeren, beszámolókat a gyerekek tartottak. Részemről elmondhatom, hogy a gyerekeknek nagy élmény volt a csallóközi magyarság impozáns futballstadionjában sétálgatni. A tanulók szófogadóak, illedelmesek voltak. Pénteken közös foglalkozáson és előadáson vettünk részt környezetvédelmi világnap alkalmából az iskola ebédlőjében. Csapatmunka lekötötte őket és nagy kedvvel dolgoztak.
    Szinte húsvét óta ilyen programokkal tűzdelt, szabadnapokkal felszeletelt heteink vannak. Jövő hét sem lesz másképp. Igaz, most csak a pénteket érinti. Fotózás lesz /június 14./, ezért kérem időben leadni a külön rendeléseket. Az árakat tudattam Önökkel, tehát az szerint lehet hozni a fényképek árát is.
    Szlovák nyelv: Kde je? Kde sa nachádza? Tananyagot nagyon egyszerűen kértem számon. Utasítás alapján rajzoltak, természetesen a tanultak alapján. Ketten kettest kaptak, többiek egyest. Olvastak jegyre a Kubov zajac olvasmányból. Szépen ment nekik. Másoltak is a tankönyvből, amit egy tanuló kivételével mindenki kitűnően teljesített. Ismételünk szépen lassan témakörök szerint / a mi házunk, a mi iskolánk, az én családom, .../ Lefordítunk hasznos mondatokat, melyekkel dolgozván folyamatosan folyamatosan jönnek elő a tanult, fontos kifejezések, mondatok.
    Magyar nyelv: Az ismétlés mellett egy rövid felmérőt is értékeltem az éppen átgyakorolt helyesírási tudnivalókból. Frissen átismételt szabályok nagyon jó eredményt hoztak. Csupán négyen kaptak kettest, többiek egyest szereztek. Rengeteget ismételtünk, gyakoroltunk már eddig. Remélem majd az eredmények is jók lesznek.
    Matematika: Folytattuk a kettes szorzótábla gyakorlását, mellette az ismétlést. Könnyű feladatnak indult 10 írásbeli összeadás és kivonás megoldása. Mégis az osztály fele csalódott és én is. Egyszerűen érthetetlen, de születtek négyesek és hármasok is. Ezt megmagyaráztam a fáradtságukkal, figyelmetlenségükkel, hisz temérdek sok gyakorlás után mással magyarázni nem tudom.
     Környezetismeret: Itt is összegzünk, témaköröket újra átvesszük, ismételünk.
    Minden tantárgyból jövő héten megírjuk a kilépő felmérőket. Mindenki szükség szerint gyakorolhat otthon is. Hétvégi lecke: 1-1 nyelvtan és matematika feladatlap

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3