Osztályok hírei

X - osztály

Tisztelt Szülők!

    Pénteken gyereknap volt az iskolában. Öröm volt nézni, hogy a gyerekeik nem tudnak, de nem is akarnak unatkozni. Reggel megnéztünk egy mesefilmet, majd kimentünk a légvárakhoy csúszkálni. Utána kezdődött az x - faktor, amibe sokan bekapcsolódtak, többen ki, kirohantak egyet csúszni a légvárakhoz. Tetszett ahogy szerepeltek, ahogy önállóan felkészültek, drukkoltak egymásnak. A szülői értekezleten említettem pár közösségi megoldandó problémát, mellyel sokat foglalkozunk, szinte naponta, de úgy látszik van némi foganatja.
    Matematikából a tanulók megkapták a műveletek sorrendjéből és a szöveges feladatokból írt feleleteiket. A műveletek sorrendje nem sikerült annyira fényesen. Ketten írták meg egyesre, nagyon sok lett a kettes. Meglátásom szerint a tanulók leginkább nem sorrendi, hanem számolási hibákat vétettek. A szöveges feladatok sokkal jobban sikerültek. A jövő héten fejbeni osztásból felelnek majd a gyerekek.
    Egy eléggé komplex képzőművészeti óránk volt. Először a matematika könyvünkben oldottunk meg pár tükrözési feladatot. Gyakoroltuk a szimmertiatengely fogalmát különböző alakzatokon, majd nyomtatott nagybetűkön. Utána félbehajtott papírlapokra készítettünk nyomtatásos képeket vízfesték és temperafesték segítségével. A félbehajtott él volt a szimmetriatengely, a két kép egymás tükörképe.
    A jövő héten a tanulók írnak egy tollbamondást és megkapják a melléknevekből írt felmérőiket is.
    Már most jelzem, hogy ay osztályunk fényképezése 13 - án lesz. Az osztálykép1,20 euro, csoportos kép 0,80 euro/ db. egyéni kép 2,40 euro/ 3 db. Ahogy eddig is csináltuk, ay osztályképeket az osztálypénztárból fizetjük, hogy ne kelljen annyi pénzt szednem. Aki akar csoportos, vagy egyéni kékepet, kérem írjon pár sort nekem, hogy gyereke fényképezkedhet és csak erre hozza be a pénzt a fényképezkedés után. A kirándulásra a 20 eurót pedig már küldhetik a tanulókkal. Megkaptuk a papírgyűjtésből járó pénzünket, 39,50 eurót. Minden szülőnek, aki segítségével hozzájárult a családi sportnaphoz, köszönjük szépen a közreműködést.

Házi feladat:

Szlovák nyelv: A tanulók gyakorolhatják minél folyamatosabba olvasni és minél pontosabban lefordítani a Je večer c. olvasmányt.
Matematika: zöld., 46/ 3., 4.
Olvasás: A pillangó meséje

Tisztelettel, M. P.

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3