Osztályok hírei

Május végén

 

Tisztelt Szülők!

    Így május végén sűrűsödnek az iskolai programjaink, de mellette igyekszünk a legnagyobb erőbevetéssel összegezni az egész évben tanultakat. Az ismétlés mellett még új anyagot is vettünk. Magyar nyelvtanból a harmadik szófajt is átvettük, pontosabban rögzítés alatt áll. A melléknév felismerése, helyes alkalmazása, helyesírása mindennapi tananyagunk volt. Nyelvtan kisfüzetbe újabb ismétlő feladatok kerültek, hogy felszínre hozzuk és készségszinten tartsuk az ábécéről, szavakról, szótagolásról, mondatokról, főnévről és igékről tanultakat.
Matematikából szintén új ismeretek elsajátításába fogtunk. Bevezető feladatokat az osztás és szorzás világába a gyerekek rendkívül kedvelték. Érdeklődve, kitartóan dolgoztak. Egész heti gyakorlás után úgy tűnik a szorzás és osztás lényegét megértették. Jövő héten beindítjuk a kettes és hármas szorzótábla gyakorlásába.
    Szlovák nyelvből a melléknevek és főnevek egyezését ismételtük át, nemek szerint ügyelve a helyes végződésekre. A közlekedési eszközök megnevezése és azokkal alkotott mondataikat ugyancsak átismételtük. Mindkettőből nagyon szépen lefeleltek. Elkezdtük az elöljárók átismétlését egy kiscicás mese segítségével.
Környezetismeretből is átfogó ismétlés folyik úgy a munkafüzetben, mint a füzetükben is.
    Kedden voltunk a Duna Menti Tavasz délelőtti előadásain. Kellemes és tartalmas délelőttöt töltöttünk ott.
    Pénteken gyermeknap alkalmából a helyi Járási Rendőrkapitányságra látogattunk. Felejthetetlen élményben volt részünk. Both Péter rendőrkapitány odaadó munkatársaival kísértek minket és teljesítették a gyerekek kéréseit. Szofi szülei ízletes szendvicsekkel kedveskedtek a gyerekeknek. Zolika szülei apró ajándékot és pezsgőt hoztak a gyerekeknek. Köszönjük a lehetőséget és az ajándékokat!

Információk:
    Kedden, június 4-én a MOL Arénába látogatunk. Indulás 7.30-kor az iskolából. Kényelmes cipő és időjárásnak megfelelő öltözet szükséges.
    Június 14-én lesz az iskolai fotózás. Kérem jelezni, ki kér csoportos vagy egyéni képeket! A szülők kérése alapján készülhet fotó a gyerekekről. Köszönöm!

    Hétvége a gyermekeké. Nem adtam házi feladatot. Sok szép közös élményt és jó szórakozást kívánok!

Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3