Osztályok hírei

Vidám paradicsomok, megyünk!

Tisztelt Szülők!

    Jövő héten kedden tanulmányi kirándulásra megyünk. Reggel fél kilenckor jön az autóbusz értünk. Az üvegházakban megismerkedünk a paradicsomok hidroponikus termesztésével, gondozásával, a termés szüretelésével. Ebédre visszaérünk az iskolába. A gyerekek öltözzenek rétegesen, hisz az időjárás is ezt igényli. Pénteken az iskolában szabadnap lesz tanítónap alkalmából.
    Nagy esemény a héten a toll használata volt. Egyszeriben mindenki imádta az írást. Mindig, mindent írni akartak. Izgatottan és örömmel forgatják kezükben az új írószerszámot. Bárcsak ez az örömük örökké megmaradna!
Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy a fejtetvek ellenőrzésére fordítsanak egy kis időt! Ez a probléma bizony mindig és ismét aktuális.
    Magyar nyelv: Nyelvtani feladataink továbbra is leginkább a kijelentő és a kérdő mondatok gyakorlására összpontosultak. Mellette nem hanyagoltuk a következtetés és tapasztalati összefüggés-megértés fejlesztését sem. Ismétlésként mondatokat tagoltunk, ékezeteket pótoltunk, mondatokat bővítettünk kérdések segítségével. Mivel mindenáron másolni akartak, kaptak egy kis másolási feladatot. Bizony sikeredtek egyesnél sokkal rosszabb osztályzatok is. Nagyon meglepődtek és páran csalódtak is. Azt hihették, majd a toll magától ír hibátlanul. Most már tudják, varázstoll varázsereje bennük van, csak így működik. Pár nappal később nyelvtani felmérőjüket már csak ketten írták meg egyesnél rosszabbul. Remek.
    Szlovák nyelvből a kerti munkákról, tavaszi virágokról, házi állatokról és kicsinyeikről tanulgattunk. Két olvasmányt dolgoztunk fel, hozzá feladatokat oldottunk szóban, írásban, feladatlapokon, munkafüzetben. A heti gyakorlás után pénteken írásbeli számonkérésre került sor. Három tanuló nem tudott egyest szerezni, a többiek egyest kaptak. Szerintem ez nagyon szép eredmény.
    Matematikából a pénteki bemelegítés után a kétjegyű számok összeadását gyakorolták átlépéssel. Ezen belül nyitott mondat, szöveges feladatok, logikai fejtörők tarkították a feladatsorokat.

Hétvégi feladatok: 1-1 feladatlap magyar + matematika

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3