Osztályok hírei

„Nyitni kék,...szívnek és tavasznak nyílni kék!“

Tisztelt Szülők!

    Tavaszi szünet után teljes létszámmal kezdtük a hetet. A hét közepére 2 tanuló megbetegedett, néhányan orvosi kivizsgálások miatt hiányoztak. Az igazolásokat többségében megkaptam. Akik szülői igazolást írnak, azt megtehetik az ellenőrző könyvecske hátuljába is. Akik húsvéti fényképeket szeretnének gyermekükről, még van idő jelezni, ezt megtehetik a jövő hét folyamán is. A héten ismét egyetemi hallgatók kísérik figyelemmel a tanítást osztályunkban. Sőt, tanítási órákat ill. napköziben tanítanak is. Köszönet Zoé anyukának a figyelmességért, hogy mindig tiszta törülköző kerül a koszos helyébe! Vannak nagyon szemfüles és készséges szülők az osztályunkban, akik ha éppen szőnyeg ragasztó kell, azt hoznak. Ha fénymásoló papírt tud, azt hoz. Vagy éppen illóolaj diffúzorral lepnek meg minket. Köszönet minden segítségért! Léna apukája március 26-án tanulmányi kirándulást szervez az egész osztálynak. Egy egész délelőtti foglalkozásról van szó. Megtekinthetjük az üvegházakat, az ültetést, a paradicsom szüretelését. Bebiztosítják a gyerekek szállítását és a programot. Ebédre visszaérkeznénk az iskolába. Nagy örömmel fogadtam a felajánlást, hisz a gyerekeknek ez új ismeretek elsajátítását, új tapasztalatokat, felejthetetlen élményt és szórakozást is jelent.
    Az iskola vezetősége kéri a Tisztelt Szülőket, hogy az iskola udvarába ne parkoljanak, mivel azok a helyek a pedagógusok és az iskola alkalmazottainak vannak fenntartva! Kérem a gyermekeket reggel időben hozzák iskolába, a becsengetés előtt 10-15 perccel! Ha a tanuló késve érkezik az iskolába, a becsengetés után jelenik meg a tanításon, bekerül az osztálykönyvbe a hiányzók közé.
    Magyar nyelvtanból a mondatfajták gyakorlása mellett ismételtük a toldalékokat, toldalékos szavak helyesírását. Tollbamondásunk: Itt a tavasz. Az osztály a közeli erdőbe indul. A róka fél a vadásztól. A bokorban nyuszi lapul. Harkály kopácsol a fán. Hattyú úszik a tavon. A füzetbe ceruzával írok. A hibáimat radírral törlöm ki. Egy tanuló kapott dicséretes értékelést, a többiek kitűnően dolgoztak. Nagyon szép munka. Nyelvtanból két feladatlapon dolgoztak önállóan. Mindkettőnél 14 tanuló egyest szerzett és hatan nem tudtak egyest szerezni, kettes és gyengébb osztályzatokat gyűjtöttek be.
    Szlovák nyelvből két olvasmányt dolgoztunk fel. Az első olvasmány olvasását értékeltem. Egy kivétellel gyönyörűen olvastak. Természetesen feldolgoztuk a szöveget. Tavaszhoz kapcsolódó képekkel mondatokat alkottak. Ügyesen tesznek fel kérdéseket. Bővítik a mondatokat a kérdések alapján. Megjött a tavasz olvasmányhoz pár rajzocska került a füzetbe, melyekhez mondatokat mondtunk. Segítség volt a tankönyvben található szöveg és kép is. Szintén egy tanuló kivételével tökéletesen tudták a mondatokat. Öröm velük dolgozni. Mindig jut idő beszélgetésre, éneklésre, írásra, munkafüzeti feladatokra, szituációs játékra.
    Matematika órákon dolgoztunk logikai feladatokkal a táblánál, szöveges feladatokat oldottunk, ismételtük az írásbeli összeadást és kivonást. A hét legvégén geometria feladatokra összpontosítottunk. Amit egy-két hétig nem látnak, mindig újdonságként tekintenek rá. Na, de nem baj. Kedvvel dolgoznak, ez a lényeg. A geometria feladatok most feladatlapon voltak. Matematikából egy osztályzatot kaptak a kis füzetben megoldott feladataikra. Öt tanuló kettest kapott, 15-en egyest.

Hétvégi feladatok: 1 -1 feladatlap szövegértés, matematika

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3