Osztályok hírei

Jégbontó hava

Tisztelt Szülők!

    Február első napjait sok újdonság fűszerezte. Legtöbb új információ matematika órákon került a gyerekek látókörébe. A hosszúságmérés témakörén belül megtanultuk a hosszúság mértékegységeit, azok jelölését, továbbá hogy a hosszúságmérésre mérőszalagot, vonalzót használunk mérőeszközként. Becsültünk távolságot, majd méterrúddal lemértük a távolságot. Legfőképp két pont közti távolság pontos mérésére törekedtünk. Kapott új vonalzót minden gyerek és gyakorolták a vonalzó használatát. Munkafüzetben átváltásokat is végeztünk. Geometria feladatokat pénteken értékeltem is. Az osztály háromnegyede kitűnően végezte el a szerkesztési és mérési feladatokat. Igazán ügyesek voltak. Geometrián kívül az összeadás írásban is újdonság volt a gyerekeknek. Ezen a héten kizárólag az összeadást gyakoroltuk, először átlépés nélkül, majd átlépéssel. Hangosan kell mondaniuk mit adnak össze, mennyi a maradék, mihez adják hozzá. Így lehetséges a hiba kijavítása. Nagyon tetszik nekik, örömmel végzik a feladatokat. Jutott idő szöveges feladatokra és fejben számolás gyakorlására is.
    A csókai csóka verset hétfőn elkezdtük, pénteken lefeleltettem. Három tanuló nem kapott egyest, tehát a többség tökéletesen megtanulta. Pénteken mesét olvastam nekik. Ilók és Mihók c.népmese hatalmas örömöt okozott nekik. Fergetegesen szórakoztak. Nyelvtanból a toldalékos szavakkal foglalkoztunk továbbra is. Egy kis önálló munkát is kaptak, amit szintén pénteken értékeltem. Pár tanuló kivételével egyeseket szereztek. Legnagyobb kedvvel a fogalmazás órán dolgoztak. Közösen fogalmaztunk egy téli történetet általam adott képsor alapján. Hihetetlen fantáziával, bátran fogalmaznak. Önálló feladatként adott szavakkal kellett nekik egy történetet írni. Napokig záporoztak az ötletek. Hét elején két tanuló beszámolt otthoni olvasmányaiból. Egyessel értékeltem őket. Egyre több gyerek olvas, hozzák bemutatni könyveiket. Örül a lelkem.
    Szlovák nyelvből a Család témakörébe kezdtünk. Először is mindenki bemutatkozik: hogy hívják, hány éves, hányadikos, melyik osztályba jár. Majd hozzátettük a családtagok bemutatását, szülők neve és foglalkozása, testvérek neve. Természetesen ezt még csak gyakoroljuk. A témakört még bővítjük és tovább gyakoroljuk. Viszont a bevezető képhez mondatokat, kérdéseket tanultunk. Probléma nélkül mindegyikük tudott 5 – 5 mondatot alkotni, sőt ettől sokkal többet is. Osztályoztam őket. Természetesen szép osztályzatokat kaptak.
    Szerdán zajlott a szavalóverseny iskolai fordulója. Osztályunkból három tanuló vehetett részt a megmérettetésen. Bindics Léna, Gálffy Attila és Tóth Szofia. Mindhárom gyermek rendkívül sokat fejlődött, alázattal és kitartással készültek a versenyre. Igazán kitűnően szerepeltek és ígéretes szavalói jövő állhat előttük, ha a munkakedvük és versmondás öröme megmarad náluk. Büszke voltam rájuk. Járási fordulón február 20-án I. kategóriában /1 – 3 évfolyam/ 5 tanuló képviselheti iskolánkat, köztük osztályunkból Gálffy Attila is. Pompás eredmény!!!!

Hétvégi feladatok: 1 – 1 feladatlap /matematika,szövegértés/

Kellemes hétvégét kívánok!
Tisztelettel: Bánki Melinda

Legfrisseb osztályhírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • dummy+421 31 552 53 85

  • dummy mj.vambery@gmail.com