Osztályok hírei

Várakozás

Tisztelt Szülők!

    Örömteli várakozással van teli gyerekeink kis szíve. Egyre izgatottabban várják a karácsonyt, s vele együtt az ajándékokat. Ők is készülnek egy szép kis ajándékkal az Önök számára. Kedden 16,45 órakor szeretettel várunk minden kedves családtagot karácsonyi műsorunkra! Az időponton külön kérésre egy apró változtatás történt, így mindenki biztosan érkezik kezdésre. Az öltözködési útmutatókat a gyerekek megkapták. Tessenek őket megkérdezni! Mindenki elmondta milyen ruhácskában lesz. Az osztályban a karácsonyi ajándékozás pénteken az iskolai ünnepély után lesz. Megajándékozásra kisorsolt ajándékot lehet hozni az iskolába, ellátva a megajándékozott és megajándékozó nevével. Természetesen elegendő péntekre is hozni. E napon értékelik ki a töklámpás versenyt és az őszi papírgyűjtést is. Pénteken már nem tanulunk, ezért az iskolatáskákat és a leckét már csütörtökön hazaviszik.

    Magyar nyelv: Luca-nap ismert néphagyományairól és a hozzá fűződő babonákról. Igyekeztünk minél többet megismerni és megbeszélni.Természetesen Szent Lúcia történetét is felolvastam. Voltak, akik szépen összefoglalták, önállóan tartalmat mondtak róla. Egyest lehetett szerezni.
    Szövegértéses feladatokkal dolgoztunk a legtöbbet. Még mindig hatalmas kihívás egy-egy gyereknek. Amiket önálló feladatként kapnak és értékelem, azok mindig a legegyszerűbb feladatlapok. Kétszer osztályoztam őket, az elsőnél /A madarak királya/ 20-ból 10-en egyesre írták, 8-an kettesre, 2-en hármasra. A másodikat /A pórult járt kakas/ 11-en egyesre, 5-en kettesre, 5-en hármasra írták. Hm. Mindkét feladatlapot már régebben egyszer megoldottuk. Mégsem remekeltek. Másolásból megmérettettek ismételten: tizenhatan egyesre, ketten kettesre, hárman hármasra teljesítettek. Többen kaptak csillagos egyest is. Olvastak, meghallgattam mindenkit, csupán egy tanulónak adtam kettest. Többiek szépen olvastak. Pát tanulónál javasoltam otthoni tízperces hangos olvasást és egy kis másolást a szabadabb esték során.

    Matematika: Kétszer is számoltak önálló feladatokat. Legnagyobb sikerélményünk ebből volt. Az első feladatsort mindenki egyesre megoldotta.,A másodikban is csak egyetlen egy ketteske lett. Fantasztikus. Beletekintettünk a római számok témakörébe, valamint az idő és az óra pontos meghatározásához is oldottunk feladatokat. Egyelőre két napot szántunk rá. Mondanom sem kell, hogy érdekelte őket, hisz egy kicsit különlegesebb feladatok voltak.

    Szlovák nyelv: A kesztyű történetébe fogtunk még hétfőn. Rajzzal segítettük a mondatok alkotását és a történet felgöngyölítését. Ezen kívül két új betűt is írtunk, olvastunk ď, ň. Új olvasmányaink : O rukavičke és Kupujeme darček voltak. Az első olvasmányból értékeltem olvasásukat és elmondták a rajz segítségével a tartalmat is. Olvasásból egy kettes lett, a mondatokból mindenki egyest kapott. Ha nehezebb is a feladat, péntekre mindig mindent sikerül megtanulnunk, szépen tudják a tanultakat és elégedett vagyok heti teljesítményeikkel. Másoltak is a kesztyűs meséből. Tizenegy tanulóból nyolcan egyesre másoltak.

    Környezetismeretből: Összefoglaló kérdéseket kaptak az eddig tanultakból, tízen tudták kitűnően. Ezért elhalasztottuk a jövő hétre az újabb feleltetést. Most már az Emberi test témakörébe kezdtünk.

Hétvégi feladatok: 1 -1 feladatlap szövegértés és matematika

Békés harmadik ádventi hétvégét kívánok!

Tisztelettel: Bánki Melinda

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3