Osztályok hírei

Fontos események

Tisztelt Szülők!

    A szünet után teljes erőbedobással kezdtünk neki a tanulmányinknak. Informatikából a szövegeszerkesztés keretén belül megtanultuk, hogy miként kell szavakat aláhúzni, kövéríteni, dönteni, illetve egy leírt szövegben hogy kell változtatni, javítani. Képzőművészeti nevelésen festettek a tanulók egy őszi gyümölcsökből álló csendéletet. Természetismereten kísérleteztünk, a levegőről, illetve a szélről tanultunk. Fő téma a levegő volt, a levegő összetétele, a szél eredete, a hideg és a meleg levegő közti különbség. Honismeretből még egy kicsit a biztonságos közlekedésről tanultunk, és a szélrózsáról, a fő és a mellékvilágtájakról. A gyakorlatban még a jövő órán ezt részletesebben átvesszük.
    Matematikából folytattuk az ezres számkörbeni tájékozódásunkat, egyes, tízes, százas számszomszédok meghatározását és a tízesre, illetve a százasokra való kerekítést. A tanulók geometriából lefeleltek csütörtökön. Szerkeszteniük kellett pontokat, egyeneseket, szakaszokat, stb. Ennek az eredménye a jövő hét elején várható.
    Szlovák nyelvből több minden mellett egy új olvasmánnyal foglalkoztunk, a Stratený bicykel - lel. Sok fontos új szó, kifejezés van benne. Arra törekedtem, hogy a tanulók minél pontosabban megértsék, folyékonyan tudják olvasni és gyakoroltuk a tartalmát is. Ehhez tartozik egy feladatlap, ami áll az új anyag gyakorlásából, illetve az állandóan ismétlődő tudnivalók egy részéből. Mi ezt így gyakoroltuk: Helenkin bicykel ukradol jeden chlapec! Ako vyzeral ten chlapec? Podľa Petra ten chlapec bol vysoký, na hlave mal bielu čiapku. Mal na sebe modrú vetrovku a džínsové nohavice. Na nohách mal teplé čižmy. Podľa Janka ten chlapec bol malý, na hlave mal modrú čiapku. Mal na sebe zelenú vetrovku a čierne nohavice. Na nohách mal teplé topánky. Ten chlapec bol Helenkin brat a na hlave nemal nič. Televízor patrí do obývačky. Písací stôl patrí do detskej izby.Posteľ patrí do spálne. Chladnička patrí do kuchyne. Umývadlo patrí do záchodu. mydlo patrí do kúpeľne. Dáždnik patrí do predizby. Kreslo je v obývačke. Detská posteľ je v detskej izbe. Skriňa na šaty je v spálni. Mixér je v kuchyni. Janko je na záchode. Uterák je v kúpeľni. Zrkadlo je v predizbe. Spálňa je pekná, detská izba je krajšia a obývačka je najkrajšia. Detská izba je veľká, spálňa je väčšia a obývačka je najväčšia.Kuchyňa je malá,kúpeľňa je menšia a záchod je najmenší. A feladatlap itt is letölthető.

Házi feladat:

olvasás: A kalács
matematika: sárga, 20/ 1., 2., 3., 4.
nyelvtan: MF: 14/ 12 a, b, c,
szlovák nyelv: Gyakorolhatják olvasni a fent említett olvasmányt, illetve a feladatlapot.

Üdvözlettel, M. P.

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3