Híreink

XVII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál

„ Ha az embert érdekli az, amit csinál, akkor

szerintem az képessé teszi arra, hogy mindig összeszedje magát.“

                                                                    ( Kaszás Attila)

 

   A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a 2023/24-es tanévben a Jókai Napok kísérőrendezvényeként rendezte meg a XVII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált Komáromban, 2024. június 15-én. Intézményünk  alsó tagozatát a  3. évfolyam tanulói képviselték.

   Az ünnepélyes megnyitó után megkoszorúztuk Kaszás Attila szobrát. Ezt követte a vereny elődöntője. A versenyzők két művet adtak elő: egy kötelező verset (Radnóti Miklós, Kányádi Sándor vagy Móra Ferenc  műveiből választhattak), majd egy szabadon választott verset szavaltak el. A délelőtti elődöntőben mindkét művet előadták, majd a zsűri szakmailag értékelte és minősítette a teljesítményüket. Az I.  kategóriában 41 versenyző a II. kategóriában 66 versenyző, a  III. kategóriában   pegig 24  versenyző mérettetett meg. A zsűriben (mindhárom kategóriában) olyan neves személyiségek ültek, mint: Dolmány Mária, Bánfi Kata, Berényi Dávid, Gubík Ági, Havas Judit, Holecskó Orsolya, Körömi Gábor, Kubik Anna, Lajos András, Melecskey Kristóf, Pápai Erika, Rudolf Szonja, Ráczkevei Anna és Szabó Viktor.

   A versmondó versenyen Csala Dániel 3.D ezüstsávos, Bodó Márk 3.C és Varga Izabella 3.C pedig aranysávos minősítést értek el.               

   Szívből gratulálunk az eredményekhez! Büszkék vagyunk rátok!

Kép1

Kép2

Kép3

Kép4

Kép5

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3