Híreink

NAGYBÖRZSÖNYI HÍRNÖK 4.

Csütörtök

A csütörtöki napon is sok izgalmas program várt ránk. A reggeli után a gyerekek lelkesen indultak a nagybörzsönyi Lek-Vár-Lakba. Megismerkedtek a lekvárkészítés folyamatával, lehetőségük volt, hogy megkóstolják és megvásárolják a különleges házi készítésű lekvárokat.

Következő állomásunk a nagybörzsönyi vízimalom volt, melynek látogatása bepillantást nyújtott a régi idők mindennapjaiba. Megismerkedhettünk a malom működésével, történetével. Belsejében korabeli berendezéseket és eszközöket láttunk, melyek segítettek megérteni hogyan működött a malom régen. Ezután finom kemencés lepényeket kóstoltunk, majd lehetőség nyílt arra, hogy táborozóink kipróbálják a lepény készítését.

A nap csúcspontja a kincskereső túra volt, amely során 6 csoportot alkotva indultunk a nagy felfedező útra. Verses útmutatót követve izgalmas és szórakoztató feladatokat oldottunk. Meglepődve tapasztaltuk, hogy mennyi kincset rejt magában ez a kis falu. Fáradtan, de büszkén érkeztünk vissza táborhelyünkre. A finom vacsora után kiértékeltük a heti teljesítményüket, megjutalmaztuk a legszebb szobák tulajdonosait, majd zsákbamacskákkal kedveskedtünk minden diáknak. Hogy emlékezzenek erre a csodálatos hétre, az általuk festett plakáttal közös fényképeket készítettünk

 

.

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3