Híreink

Tanulmányi kirándulás az Ökofarmon

A tanulmányi kirándulást, amelyen a 6. évfolyam tanulói vettek részt, a nagy érdeklődésnek köszönhetően két időpontban valósítottuk meg.
Az Ökofarm kb. 12 km-re Komáromtól Nagylél község mellett található. Sárguló lombkoronák, nádasok, parasztház, háziállatok, varázslatos zöld környezet és kedves vendéglátók fogadtak minket a nagyléli Ökofarmon.
A diákok az átalakított magtárban interaktív feladatok segítségével ismerkedtek meg a folyami sziget történetével, valamint az ártéri erdők növény- és állatvilágával. A farm számos háziállatnak is otthont ad. A gyerekek lelkesen etetgették és fotózgatták a teheneken és lovakat, megsimogatták a szamarakat, nyulakat és a macskákat.
Pár perc sétával elértük a tanya közvetlen közelében található Nagyléli-szigetet, a kalandos kincskereső játék helyszínét. A hintás fánál és annak környékén különféle jeleket és kódokat rejtettek el. A csapatoknak ezek segítségével kellett a feladatívet kitölteni és a kódot megfejteni. Természetesen a helyes megfejtésért járó jutalom sem maradt el. Minden gyerkőc egy kis emlékkel tért haza.
Kihagyhatatlan élmény a Duna-part megtekintése. A partszakasz itt elég hosszú és széles. Az őszi napfényben jólesett egy kis időt a partján eltölteni. A lányok kagylóhéjakat gyűjtögettek, a fiúk köveket hajigáltak a folyóba.
A gyerekek a lovaskocsikázás alatt érdeklődéssel hallgatták a kocsis szigethez kötődő történeteit.
Az ebéd elfogyasztása után még lehetőség nyílt egy kis fogócskára és focira is, vagy éppen a padon pihengetni.
Iskolánk tanulói példás magaviseletükkel és lelkes érdeklődésükkel kivívták az Ökofarm vezetőinek dicséretét is.

Kitanovics Beáta

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3