Híreink

Természetiskola – Nagybörzsöny

Június 13.-17. között az ötödik évfolyam tanulói természetiskolában voltak. Az odavezető úton a visegrádi várat tekintettük meg, ahol az idegenvezetők élménydús információkkal látták el tanulóinkat. A várból szemünk elé tárult a festői szépségű Dunakanyar.
Nagybörzsönybe a délutáni órákban érkeztünk, ahol nagyon ügyesen elszállásoltak bennünket. Miután kicsomagoltunk, megvacsoráztunk, kicsit játszottunk, majd mindenki lepihent.
Kedden a reggeli után egy túrára indultunk a börzsönyi hegyekbe, nagyon lassan, kényelmes tempóban haladt a túravezető, hogy mindenki gyönyörködhessen az erdő növény-, állatvilágában, valamint élvezze a friss levegőt. A délutáni órákban visszaérkezve vacsoráig pihengettünk, majd vacsora után az egyik csapat szalonnát sütött, a másik csapat elsétált a helybeli Marika nénihez, ahol csodálatos mesekerámiákat láthattunk és vásárolhattunk, valamint egy mesével ajándékozott meg bennünket. A két csapat kicserélődött, hogy mindenki abszolválja a programot.
Szerdán reggeltől három csapattá formálódtunk és nagyon precíz körforgásban íjászkodást, mézeskalács díszítést, valamint a vízimalom megtekintését végeztük. Ebéd után rögtön a kincskeresés következett, itt a tanító nénik is nagyon segítették csapataikat. Este a kiértékelés után discóra került sor, ahol fergeteges hangulat uralkodott.
Csütörtökön a kihagyhatatlan kisvonattal elutaztak egy tisztásra, majd ebéd után lekvárkóstoló versenyre került sor a LEKVÁRLAKban. Az uzsonnát ezen a napon a helyi kemencés lepénysütőnél fogyasztottuk el. Ezen az estén az egész heti program alapján 4 fős csapatokban versenyeztek a tanulók, majd mindenki megkapta az ajándékát.
Becsomagoltunk, összerakodtunk és megpihenve vártuk a pénteket, amikor hazaindultunk, megnéztük még a Komáromi Erődöt, fagyiztunk egyet.
Köszönöm mindenkinek a jó magaviseletet, a kollégáimnak a sok segítséget, élmény volt veletek lenni!

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3