Híreink

Szlovák verseny

Háziverseny szlovák nyelvből a Vámbéry alsó tagozatán

„Ja už viem po slovensky!“ – ezzel a címmel szerveztünk szlovák háziversenyt iskolánkban az 1., 2. és a 3. évfolyamos tanulóknak. Minden osztályt négytagú csapat képviselt és mondhatom remekül helyt álltak. Természetesen az egyes évfolyamok csapatai csak egymással versenyeztek, mérték össze tudásukat.
Játékos feladatok, kirakós, feladatlap, kvíz, találós kérdés – volt itt mindenféle versenyfeladat, melyeket a gyerekek nagyon élveztek. Bátrak voltak, mosolygósak és nagyszerűen motiváltak. És hogy igaz – e a verseny neve? Igaz! Minden gyermek tud szlovákul, pontosan annyit, amennyit életkorának megfelelően tudnia kell.
Iskolánkban az alsó tagozaton évek óta nagy hangsúly fektetünk a szlovák nyelv idegen nyelvként való tanítására. Nagy feladat ez minden tanítónak, hiszen az idegen nyelv tanításának módszertana teljesen eltér a „második nyelv” tanításának módszertanától. A tanórákat rengeteg játékkal, általában a tanítók által készített feladatlapokkal, segédeszközökkel színesítjük. És a tapasztalat azt mutatja, hogy működik. A gyerekek zöme szereti a szlovákot, nem fél megszólalni szlovákul, és természetesnek veszi, hogy szlovákul is meg kell és meg lehet tanulni.
A versenyből szeretnénk hagyományt teremteni, jövőre kibővíteni. Legfőképpen azért, mert a gyerekek szerették, jól érezték magukat és, mint mindannyian elmondták, bármikor újra szívesen jönnek szlovákul versenyezni.

Mgr. Szabó Éva
Mgr. Bugár Edit
Mgr. Süke Lívia

 

Kollázs 2022 06 16 10 11 Másolás

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3