Híreink

Erdei iskola 2.nap

Erdei iskola: 2.nap - Világörökségi túra

A keddi nap is sűrű programot hozott.
Reggeli után túravezetőnk kíséretével elutaztunk a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba, ahol különleges állatokat és madarakat figyelhettünk meg: rackajuhot, magyar szürkemarhát, vízibivalyt, gulipánt, nagy godát, gólyatöcsöt, nyári ludat, darut, bütykös hattyút.
Vezetőnk, Balázs, éles szeme különféle rovarokra és hernyókra figyelt fel a fűben, amit a gyerekek is kezükbe vehettek. Megtanította velük, hogy óvatosan bánjanak a törékeny szöcskével, a zöld lombsáskával, valamint a medvelepke szőrös hernyóját nem ajánlatos megsimogatni. A vízibivalyokat a magaslesről csodáltuk meg a közeli dagonyában.
A természetjárás után az Esterházy-kastélyt látogattuk meg, amelynek parkjában fogyasztottuk el az ebédet.
Ezt követően Nagycenk felé vettük az irányt. Itt a kastéllyal szembeni hársfasort tekintettük meg, és meghallgattuk a majd 300 éves fákról szóló történetet. A kastély felújítás miatt jelenleg nem látogatható.
A fertőbozi Gloriette-kilátóhoz 300 lépcsőfok vezetett. Innen megcsodáltuk a Fertő tó - hatalmas területen elterülő - egyedi nádasát, amelynek köszönhetően felkerült a kultúrtáj az UNESCO Világörökségi listájára.
Utolsó állomásunk a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház volt. Mindannyian érdeklődve jártuk be a kőfejtő hatalmas csarnokait. Túránk a kőfejtő felett végighúzódó tanösvényen fejeződött be.
Vacsoraidőre érkeztünk a táborba, éhesen és fáradtan, de hihetetlen sok élménnyel gazdagabban.
A nap végén még maradt időnk és energiánk szabadtéri sportjátékokra.

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3