Híreink

Frissített óvintézkedések

Tisztelt Szülők!

Az Oktatásügyi Minisztérium, az Országos Válságstáb és a Közegészségügyi hivatal október 12-vel jelentős változásokat tett közzé.

Emiatt frissítjük az eddigi szabályrendszert:

-          Az alapiskolás diákoknak, beleértve az alsó tagozatosokat is kötelező a maszk használata az iskola egész területén!

-          Az iskolával történő ügyintézést (osztályfőnök, szakos kolléga, titkárság, igazgatóság) kérjük, hogy a továbbiakban is elektronikus úton, illetve telefonon keresztül tegyék meg. Kérjük, csak halaszthatatlanul fontos problémákkal jöjjenek be az iskolába!

-          A szakkörök a rendelet visszavonásáig nem tarthatók meg.

-          A tornatermek továbbra sem üzemelnek.

-          Az iskolai klub a jelenlegi óvintézkedések betartásával továbbra is működni fog.

-          A rendkívüli helyzet értelmében beláthatatlan ideig tiltva vannak a klasszikus értelemben vett szülői értekezletek ülései is, továbbra is ajánlott az elektronikus kommunikáció.

-          Senki nem léphet be az iskola területére, aki a COVID-19-re utaló közismert tüneteket (hőemelkedés, köhögés, hányinger, bőrkiütések, hasmenés, hirtelen szag- és ízérzékelés-vesztés, másfajta heveny légúti fertőzési tünet) vagy más fertőző betegség tüneteit mutatja!

-          Az intézménybe való belépéskor a bejáratoknál a kézfertőtlenítés határozottan ajánlott!

-          A minisztériumi útmutató fertőzésmentességet igazoló nyilatkozat kitöltését tette kötelezővé az iskolába kizárólag igazgatói engedéllyel belépő látogatók és idegenek számára is. ( Az iskola portájánál kitölthető.)

-          Iskolánkban a tanulócsoportok közti érintkezéseket (a közösségi tereken, folyosókon, stb.) a minimálisra csökkentjük. A biztonságos távolságokat lehetőség szerint mindenütt megtartjuk.

-          Alsó- és felső tagozatos diákjaink, iskolánk alkalmazottjai, valamint a látogatók szájmaszkot kötelesek hordani!

-          Az ebédlőbe is csak szájmaszk használatával lehet belépni!

-          A testnevelés órák visszavonásig az iskola udvarán, ill. sportpályáján lesznek megtartva és "elméleti síkon" folynak majd!

-          Látogatók, kísérő személyek (szülők, nagyszülők, stb.) a fentebb említett kivételeken kívül az intézmény épületébe nem léphetnek be!

-          Kérjük az első osztályosok szüleit, hogy 2020.október 15-től úgyszintén csak az iskola bejáratáig kísérjék gyermekeiket!

 

Mit tegyek, ha a gyermekem megbetegedett?

Hívja fel a gyermek kezelőorvosát, s annak utasításai szerint cselekedjen. Az aktuális előírások szerint a szülő – miután előzetesen tájékoztatta gyermeke osztályfőnökét a helyzetről – 5 munkanapot igazolhat. Ha a gyermek hiányzása meghaladja a 3 napot (hétvége és ünnepnap is beleszámítva), fertőzésmentességet igazoló nyilatkozatot kell hoznia (az osztályfőnöktől vagy a portán kérhető), 5 munkanap után pedig orvosi igazolást is kérünk. Ez nem csak légúti megbetegedésekre vonatkozik, hanem bármilyen betegség esetén szükséges.

Mit tegyek, ha a gyermekem COVID-19 fertőzött vagy annak gyanúja áll fenn?

Erről haladéktalanul értesítse gyermeke osztályfőnökét és az iskola igazgatóját.

A szülő kötelessége ilyen esetben (a kezelőorvos vagy a Közegészségügyi Hivatal által elrendelt) karantén megtartása is. Az iskolába ilyen esetben a gyermeket tilos elhozni!

Az előírások az Oktatásügyi Minisztérium és a Közegészségügyi Hivatal esetleges további döntése alapján még változhatnak.

A megértést és az együttműködést továbbra is köszönjük!

Tisztelettel, az iskola vezetősége.

Dunaszerdahely, 2020.10.12.

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3