Híreink

Levél a jövőből

Levél a jövőből

a koronavírus margójára

 

A jelenlegi helyzet pontosan azt vette el a diákoktól, tanároktól, amely a tanítási-tanulási-nevelési folyamat lényege: a személyes kapcsolatot, a közvetlen és azonnali visszacsatolást az új ismeretek elsajátításában, vagy az elsajátított tananyag elmélyítésében. Igen, sok lehetőségünk van. Tarthatunk élő, online órát. Sokan tartunk is, de mégis hiányzik valami. Hiányzik a légkör, az iskola, a tantermek hangulata.

Erre az időszakra nem lehetett felkészülni. Nekünk, felnőtteknek is nehéz, de nézzük, hogy a „Vámbérys” gyerekekben milyen gondolatokat, érzéseket kelt, ha kicsit más, kreatív feladatot kérünk tőlük.

A nyolcadikos diákjaimtól kértem, hogy írjanak egy levelet, a keltezés 2020. december 20. legyen, és fogalmazzák meg, hogy képzelik el az idei karácsonyt, a járvány végét.

„Kedves Lara!

Sok idő eltelt azóta, amióta utoljára láttuk egymást. Mára már sok minden változott. A vírus elment, viszont soha nem lesz már olyan az élet, mint régen. Az emberek jobban odafigyelnek az egészségükre. A tömegközlekedés is jobb, az üzletekben sincsenek annyira sokan, mint régen. Remélhetőleg már nem jön vissza a vírus. Lassan itt a karácsony, remélem, az ünnepek alatt majd tudunk találkozni.

Szeretettel: Tündi

2020. december 20.”

 

„Kedves Mama!

 Már vége van a karanténnak. A falukban, városokban már jönnek-mennek az emberek. Igaz még nem minden ugyanolyan, mint régen, de már alakul. Páran még hordanak maszkot, de már nem sokan. Az iskolák, óvodák kinyitottak, de még sokan félnek, hogy visszajön a vírus. Az üzletek kinyitottak, nagyon sok ember van mindenhol. Csak annyit sajnálok, hogy a buszok már nem ingyenesek  :( . De ennyi baj legyen. Remélem, már végleg vége van ennek az egésznek. Lassan megyek és meglátogatlak.

Szeretlek: Rita

2020. december 20.”

 

„Kedves Józsi!

Nagyon nehéz időszak áll mögöttünk. Szinte fél évig nem találkoztunk emiatt a vírushelyzet miatt. Igaz, sokat írogattunk, de azért személyesen sokkal jobb. Most, hogy már vége, nagyon fucsra visszagondolni az egészre. Néha mikor meglátom otthon a maszkokat, érdekes érzésem támad .De egy kicsit azért örülök is, hogy átéltem egy ilyen helyzetet.

Szeretettel: Ádám

2020. december 20.”

 

„Kedves Szimi!

Mivel a vírus már lecsengett, mindenki egészséges, meghívnálak hozzánk karácsonyozni. Most már te is utazhatsz, remélem az átszállásnál nem lesz gond. Már mindenkinek hiányzol, siess haza. A telefonos beszélgetések is szórakoztatóak, de jobb lesz, ha már itthon leszel. Mindenki vár.

Rebi

2020. december 20.”

 

„Kedves Unokatesóm!

Már sok idő eltelt, hogy elmúlt a vírus. Még sajnos maszkot kell hordanunk, de ez legyen a legkevesebb. Lassan itt a karácsony, és együtt ünnepelhetünk a mamáéknál. Nagyon várom már. Visszatekintve a vírusra, szerintem néhány embernek jót is tett a karantén, volt idő gondolkodni, pihenni. Örülök, hogy már csak pár nap, és újra találkozunk.

Dóra

2020. december 20.”

 

„Kedves Lara!

Nehéz időszak áll mögöttünk. Nagyon jó, hogy már találkozhatunk, és járhatunk edzésre. Igaz, hogy nem kell már maszkot hordani, de azért vigyázz magadra. Január 3-án találkozunk, és megyünk edzőtáborba. Jó, hogy már semmi nyoma a vírusnak, és minden a régi. Holnap majd beszélünk telefonon, és megbeszéljük az ajándékokat. Addig is kellemes napot, és üdvözlöm a szüleidet.

Puszi: Réka

2020. december 20.”

 

„Szia Csabi!

A sok várakozás után végre tervezzük a találkozást. Biztosan te is várod. Kiruccanunk a kedvenc helyünkre, tudod, a sportpályára. Kicsit hógolyózunk a többiekkel. Pár nap múlva pedig ünnepeljük a karácsonyt. Készültem neked ajándékkal és finom falatokkal. A többiek is velünk töltik az ünnepeket. Várom már, jó buli lesz!

Tibor

2020. december 20.”

-oe-

Legfrisseb hírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3