Osztályok hírei

Kétkeréken száguldó 5.B

       Az idei gyermeknap az 5.B osztály számára igazán különlegesre sikeredett.
    Tanárnőnknek támadt egy olyan ötlete, hogy pattanjunk kerékpárra és a sportolás mellett látogassuk meg a közeli falvak egyikét.
A túrára nagyon izgatottan készültem, ugyanis a választás szülőfalumra, Csallóközkürtre esett. Kalandunk pontban nyolc órakor vette kezdetét a városi temető elől Csallóközkürt irányába.
    Első megállónk falunk főterére vezetett, ahol kis pihenő után csoportképet készítettünk. Majd újra bicajra szálltunk, és a Szent Rozália Kápolna előtt elhaladva a falu határát megkerülve a helyi focipályára érkeztünk.
    Megérkezésünket türelmetlenül várták a Csallóközkürti Magyar Tannyelvű Alapiskola diákjai, azaz a régi iskolatársaim, barátaim és a szívemhez közel álló tanító nénik. A tízórai elfogyasztása után kezdődött az igazi móka. Sportvetélkedőn vettünk részt, mely teljesítéséért jutalmul édességet kaptunk. A délelőtt hipp-hopp eltelt. Az ebédet a két iskola tanulói közösen fogyasztották el a Szarvas vendéglőben. A pizzázás után mindnyájunknak jól esett a hűsítő fagyi a helyi cukrászdában.
    Vidám napunk lassan a végéhez közeledett, már csak a hazaút állt előttünk. Míg a többiek újra útrakeltek a város felé, addig mi, a „kürtiek“, hazakerekezhettünk.
    Nagyon örülök, hogy bemutathattam falum szépségét, és hogy osztályfőnökünk választása Csallóközkürtre esett. Köszönjük Heni tanító néninek ezt a vidám napot, és türelmetlenül várjuk a további közös kalandokat.

-Rabay Áron tollából

ke1

ke2

ke7

Legfrisseb osztályhírek

2024. május 08.
2023. december 10.
2023. november 08.

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3