Osztályok hírei

Félévi bizonyítvány és farsangi mulatság - 2.C

Január végén itt az ideje a félévi értékelésnek. Pedagógusoknak feladata a félévi osztályzatokat bekeretezni és beírni az osztályzóívbe. Munkánk nem egyszerű , nem kis fejtöréssel jár sok esetben. A gyerekek izgatottan várták a bizonyítványaikat. Szeptembertől szorgalmasan és kitartóan dolgoztak. Sok köztük a színes és tehetséges egyéniség. Tudásuk gyarapodott, tekintetük még okosabb lett, viselkedésük kötelességtudó és segítőkész. Szeretnek iskolába járni. Ezt gyakran hangoztatják. Igyekezetük az, hogy szüleiknek örömet szerezzenek az osztályzataikkal. Remélem, ez mindegyiküknek sikerült! Bizonyítványaik szépek, büszkék lehetnek rájuk!

Félévi tudásszintmérő felmérők eredményei:

Magyar nyelvtan: 13 tanuló kitűnő, 4 tanuló dicséretes, 2 tanuló jó osztályzat

Tollbamondás: mindenki kitűnő osztályzatot kapott

Szövegértés: 8 tanuló kitűnő , 4 tanuló dicséretes, 6 tanuló jó osztályzat

Matematika: 14 tanuló kitűnő, 2 tanuló dicséretes, 3 tanuló jó osztályzat

Szlovák nyelv: 19 kitűnő, 2 dicséretes osztályzat

Farsangi jelmezbálunk fergetegesen sikerült. Reggel felvonultunk, táncoltunk az évfolyamtársainkkal a tornateremben. Utána az osztályban folytatódott a mulatság. Volt páros tánc labdával a pocakok között, páros tánc újságpapíron, seprűtánc, szoborjáték. Nagy vigalommal voltunk. Minden gyerek boldogan táncolt, rázták rongylábaikat, csöpögött rólunk az izzadság. A letáncolt kalóriákat sikerült rögtön pótolni. Volt bőven sok finomság: fánk, pogácsa, sajtos stangli, muffinok, torta, gyümölcsök, sós ropik. Ügyes anyukák és nagymamák gazdag farsangi lakomát varázsoltak nekünk. Köszönet a támogatásért: Varga család, Kiss Diana, Ágoston Anett, Kántor család, Pongácz család, Konkoly család, Lukács Andrea, Kovács család. Januárban Dorák család az osztály tanulóinak kézműves foglalkozásokhoz alapanyagokat és iskolai segédeszközöket hozott az osztálynak. Köszönet érte!

Tervek a következő időszakra: készülünk a közelgő szavalóversenyre, három tanuló képviseli osztályunkat az iskolai fordulón, amely február 10-én lesz. Tavaszi papírgyűjtés nem lesz, az említett okok miatt. Kérem, lehet venni radírozós tollat a gyerekeknek! Pilot radírozós 0,5 mm –es. Még a tavaszi szünet előtt bevezetjük a toll használatát. Hű, mekkora öröm lesz! Várom a jelentkezőket az osztály Ki mit tud? tehetségkutatónkra.

Tisztelettel: Bánki Melinda

Farsang 2023

 

 

Legfrisseb osztályhírek

2024. május 08.
2023. december 10.
2023. november 08.

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3