Osztályok hírei

A Zene Világnapja 2.C

🎼"Legyen a zene mindenkié" 🎼
 
 Október mozgalmas hónap, sok jeles nappal, ünneppel megtűzdelve. Köztük van a Zene Világnapja is. Ebből az alkalomból készült ez a kis összefoglaló. 
 Számos tanulmány bizonyítja, hogy a komolyzene rezgései szervezetünkben pozitív hatásokat váltanak ki, pozitív folyamatokat indítanak el.
 Zeneterápia segítségével a szétszórt figyelmű gyerekek összpontosításra lehetnek képesek, a kevésbé empatikusak nyitottabbak lehetnek társaikhoz, az elfogadás érzése erősödhet. A gyerekek általában bátrabban, szélesebb körben merik használni fantáziájukat. Átélhetik a sikerélményt, felszabadult, örömteli hangulatban telik az idő a foglalkozás során. Az értékes és változatos komolyzene vagy egyes népi kultúrából vett zenei részletek meghallgatása és az aktív zenélés(eszközök, hangszerek, saját hangjuk) más művészeti ágak, pl. rajzolás, tánc, mese-eszköztárával kiegészítve közösen alkotják a zeneterápia fogalmát.
 Az éneklés jótékony és sokrétű hatásáról nem lehet eleget beszélni. Az egyik legcsodálatosabb testtanulási gyakorlat. Komplex kreatív teljesítmény. A gyerekeknek az egész dalt fejben kell tartani ahhoz, hogy a megfelelő időben, egzakt módon, eltalálja a megfelelő hangot.
 
Kérem, fogadják szeretettel ezt a pár képet a 2.C zeneterápiás foglalkozásairól és a videót, amelyen az osztály egy népdalt énekel közösen. Mert énekelni gyönyörűség! 
 
Mészáros Andrea 🌞
 
 
 
 
 
 

Legfrisseb osztályhírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3