Osztályok hírei

Tánccal és autó nélkül 2.C

Tisztelt Szülők!

Második hét az iskolában igazán mozgalmasan telt. Szerdán a Csallóközi Táncegyüttes táncbemutatóját nézhették meg a gyerekek. Moldvai táncokat láthattak, majd táncház alakult és minden gyerek boldogan táncolt, kezdetét vette a felhőtlen szórakozás, jókedv. Pénteken az Autómentes nap keretén belül városnéző kisvonattal utaztunk a városba. Büszkén sétáltak az utcán, hisz átvehették az autók helyét. Vöröskereszt standjánál életmentésről beszélgettek, rendőrség állomáshelyénél egy nagyon türelmes rendőr néni a gyerekekkel a fontos közlekedési szabályokat beszélte meg, Sikabonyi Tűzoltók tűzoltóautója nagy sikert aratott, láttak táncbemutatót, rövid koncertet ismerős gyerekdalokkal. Kaptak kis ajándékokat, amiket boldogan hoztunk haza. Turistavonat visszarepített minket az iskolába. Igen, autó nélkül barátságosabb volt a város.

Jövő héten folytatódik a programok sorozata : Csipkerózsika c. meseelőadás lesz a második évfolyam tanulói részére a Csaplár Benedek VMK-ban szeptember 22-én (csütörtök) 10:00 órakor kezdődik. Ebédre visszaérünk az iskolába. Persze, ne feledjük, hogy jövő héten a Csallóközi Vásár hetébe lépünk. Tapasztalatból tudom, hogy ezen a héten nehéz tanulásra bírni a gyerekeket. Tele lesznek izgalommal és tervekkel. Ha szabad, ajánlok péntekre egy kis programot én is: ÉCSI GYÖNGYI: „A világ kenyere” c. interaktív, bábos meseelőadás…..szombatra: BUMBUM EGYÜTTES interaktív élő gyerekkoncert.
A programok és a csütörtöki szabadnap mellett tanulni is jutott időnk. Ismételünk, gyakorlunk teljes erővel. Osztályzatokat kaptak olvasásból, az ábécé betűinek másolásából, matematikából – összeadás és kivonás tízes átlépés nélkül, szlovák nyelvből. Dolgoztunk a tankönyvekből füzetekbe valamint a munkafüzetekbe is. Kérem az ellenőrzőket aláírni! Akinek még nincs valamelyik füzete becsomagolva, kérem megtenni! Kottafüzeteket hétfőre ne feledjék! Köszönöm! Őszi papírgyűjtés kezdete szeptember 28.

Hétvégi feladatokat megkapták a messenger csoportban. Újdonság, hogy magyar nyelvből van már külön füzetük fogalmazásra, nyelvtanra és olvasásra. Ezt a leckék írásánál is így használjuk.

Kellemes hétvégét, jó pihenést kívánok!

Tisztelettel : Bánki Melinda

 

 

Legfrisseb osztályhírek

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • 001npedit2
  • 002efsr
  • 003pop3