Osztályok hírei

Dunaszerdahely képekben

Tisztelt Szülők!

    A múlt héten a tanulók hazavitték a Dunaszerdahelyről készített transzparensünket és az volt a feladatuk, hogy valami hasonlót készítsenek otthon az ő látószögükből, mi olyan fontos a számukra, amit érdemesnek tartanak képpel és egy kis szöveggel megemlíteni otthonukról. A nem dunaszerdahelyiek készíthették a beszámolójukat az ő falujukról és többeknek sikerült nagyon egyedi látnivalókat megemlíteni. Dunaszerdahely kevesek által ismert részei, közös fotó a padon ülő Vámbéryvel, egy kis harangláb, a falu horgásztava, Csallóköz egyik legszebb, és legautentikusabb fennmaradt temploma az egyházgellei templom stb. Ha mind együtt lesz, kitesszük, hogy jobban ismerkedjenek meg egymás környezetével. Erről a feladatról a múlt heti írásomban elfelejtettem írni, ezért a határidőt kitoltuk, aki még nem készítette el a feladatát, van még egy hete, péntekig bármelyik napon behozhatja.
    Ezen a héten majdnem két napot az iskolánkban is megvalósult, a kilencedikeseket felmérő MONITOR tesztelésekkel voltam elfoglalva, az iskolánkban voltam az egyik csoport felügyelője. Ezért a megszokottnál kevesebbet tölthettem az osztállyal. A szlovák órák háromszor is együtt valósultak meg. Igyekeztünk a Szabó tanító nénivel úgy szervezni, hogy vettük tovább az új dolgokat, mindkét csoport teljes értékű foglalkozásokban részesült. Ez több minden mellett a testrészekről és az orvosnál témakörökre fókuszált. Az én csoportom pénteken még gyakorolt egy saját rajzos feladatlapot, így:" Očami pozeráme. Vidíme, že Ruženka má ostrý nôž a krája chlieb. Ušami počúvame. Počujeme, že zvoní telefón. Nosom voniame. Cítime, že Lienkina ľalia má dobrú vôňu. Jazykom ochutnávame. Cítime, že čokoládová zmrzlina je sladká."
    Matematikábó új tankönyvet kaptak a tanulók. A régit otthon lehet hagyni. Időnként pedig többször ajánlom, ahogy a tanulók a hét végén selejtezzenek az iskolatáskáikban. Az öreg Tücsköket, felmérőket, stb. kérem kitenni.
    Köszönöm, hogy a BGA nyomtatványait mind visszaküldték, ha valami még hiányzott, akkor még keresem magukat, hogy időben tudjam leadni azokat. Még egy információ, idén is készülünk Húsvét közeledtével egy közös tojásfát feldíszíteni. Ha Önöknek van otthon olyan hímestojása, amit nélkülözni tudnak és felajánlanák erre az alkalomra, szívesen fogadjuk.

Házi feladat:
olv.: Miért nincs a hernyónak czizmája?
mat.: sárga, 50/1 első hat sor. Nem az egész feladat!
természetismeret: A hüllők
szlovák nyelv: Olvasni és minél jobban lefordítani a " Rozprávka o srnke " c. olv. és a fenti rövidke feladatlapot gyakorolhatják.

Tisztelettel, M. P.

Legfrisseb osztályhírek

2019. április 19.
2019. április 06.
2019. április 05.

Közelgő esemény

Elérhetőségek

Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunajská Streda

  • dummy+421 31 552 53 85

  • dummy mj.vambery@gmail.com